Poštovani gledaoci Regionalne televizije Telemark, obaveštavamo vas da zbog preseljenja televizije, narednih dana nećemo da budemo u mogućnosti da emitujemo progam.Hvala na razumevanju.

Vaša Regionalna televizija Telemark


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je formiranje posebne opcije za trudnice i porodilje, u okviru broja 0800 300 307 za prijavu nepravilnosti u oblasti rada, preko koje bi one lakše i brže Inspekciji rada mogle da prijave poslodavce koji su prekršili zakon i time im uskratili prava koja imaju. Kako prenosi agencija MNA, na sajtu ministarstva ce postojati i spisak poslodavaca koji ženama daju otkaz kada saznaju da su trudne ili se vrate sa porodiljskog odsustva.


Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević na predlog Štaba za vanredne situacije ukinuo je vanrednu situaciju proglašenu 24. juna zbog posledica nevremena od 23. juna na delu teritorije te opštine. Vanredna situacija je do juče bila na snazi u mesnim zajednicama Gojna Gora, Bogdanica, Kamenica i Pranjani posle oluje s kišom i gradom.


Davidu je u martu 2018.godine dijagnostikovan tumor moždanog stabla, bez mogućnosti operacije. Na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu sprovedena je zračna terapija od marta do maja 2018. Nakon zračne terapije (završena 02.maja 2018.god.) David se odmah sutradan vratio u školu i živeo sasvim normalno, uz izbegavanje veće fizičke aktivnosti i izloženosti suncu. Terapiju je sasavim dobro podneo, i fizički i psihički. Zna ponekad da bude razdražljiv i da burno reaguje u trenutku, ali manje – više takav karakter je imao i pre bolesti.
U proteklom period obavljane su redovne kontrole, na 3-4 meseca. Poslednja redovna kontrola je bila u aprilu 2019.godine i po rečima prof. Danice Grujičić, nalaz je stacionaran, a David je bio u dobrom opštem stanju.
Međutim, krajem maja 2019.god. primećujemo da neobično govori (“kroz nos”), a već nakon nekoliko dana David počinje da pokazuje teškoće u kretanju, i hitno odlazimo na Klinički centar Srbije, gde snimak skenerom pokazuje da je došlo do uvećanja tumora. Lekari KC Srbije i IORS-a primenjuju terapiju deksazonom i manitolom, kako bi poboljšali trenutno stanje, ali bez mogućnosti pomaka u lečenju. Davidovo stanje se još više pogoršava, tako da on sada leži već 20ak dana, bez mogućnosti samostalnog sedenja ni hodanja, otežano (nerazumljivo) govori, ima povremene grčeve u levoj ruci i nozi, povremeno i problem sa gutanjem. Istovremeno, sve prognoze koje dobijamo (sa više strana – Srbija, Turska, Grčka, Amerika) su loše. Jedini pozitivan odgovor dobijamo od lekara sa Kube, koji mogu da primene određeni lek u kombinaciji sa hemioterapijom, ali uz njihov nadzor na kubanskoj klinici, u periodu od oko 20-30 dana. Okvirni troškovi lečenja i boravka na Kubi za dete i jednog pratioca su, po njihovim rečima, oko 10-15.000 eura. Za oba roditelja i dete, sa troškovima transporta, verovatno bi iznos bio i više od 20.000 eura.

Svi koji žele da pomognu to mogu uraditi uplatama na: 

Dinarski račun: 170-0010177696000-05

Devizni račun: RS35170001017769600102

Takođe je uplatu moguće izvršiti lično u računovodstvu škole ,,Popinski borci” u periodu od 9 do 14 časova.

65227851_2253969018005334_2430495759146156032_n

 


Usled obilnih padavina na području opštine Lučani jutros je došlo do izlivanja potoka i reka. Poplavljeno je više od 200 domaćinstava, a spasilačke ekipe evakuisale su jedan broj ljudi. Pod vodom su se našli i brojni privredni objekti, kao i na stotine hektara njiva. Šteta je prema procenam veća nego 2014. i 2016. godine kada su ovu opštinu takođe pogodile poplave.


Nakon obilnih padavina najviše su stradala sela koja gravitiraju Lučanima, Ivanjici i Kraljevu. najviše štete iam na poiljoprivrednim imanjima, ali i na putnoj infrastrukturi. Prema rčima naćelnika Štaba za vanredne situacije Bratislava Zečevića, voda jeste prodrla u dvorišata, ali ne i u objekte. Pumpe za crpljenje vode najviđše su korišćene u gradskim mesnim zajednicima.


Jaka kiša koja neprestano pada blokirala je ulice Čačka, jer odvodi površinskih voda ne mogu da prime tu količinu padavina.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević rekao je da je najveći problem u Trnavi i Slatini.
„U Atenici Ulica 66 je puna, bila je i neprohodna ali za sada nema poplavljenih domaćinstava jer ljudima doterujemo dzakove. Ulice po celom Čačku su pune a reke su u porastu i Trnavska i Atenička, a kako javljaju predsednici saveta mesnih zajednica nema nigde većih problema”, kaže Zečević.

Zbog velike količine vode šahte su se podigle i u Bulevaru Tanaska Rajića, kod Pošte u Ljubići i kod škole Tanasko Rajić.

Prema izveštaju Hidrometeorološkog zavoda kiše će padati do 14:00 sati.

Inače, Putevi Srbije saopštili su da je obustavljen saobraćaj na starom putu Čačak – Kraljevo.

Izvor: MEDIA PORTAL


Na Skupštini vlasnika Kompanije Chips way iz Čačka dogovoreno je da se rukovođenje fabrikom prepusti timu mladih Čačana koje će na poziciji generalnog direktora predstavljati dosadašnji tehnički direktor Luka Jovanović. Prema rečima jednog od vlasnika koji je bio na čelu fabrike od 2012. godine Tomislava Bajevića, došao je trenutak kome se težilo, za proteklih šest godina dostignuti su rekordi u pogledu proizvodnje i plasmana proizvoda u sve tri proizvodne linije: čipsa, flipsa i kokica.
-Ovo je zajednički uspeh svih zaposlenih, kooperanata i nas kao vlasnika, jer zahvaljujući dobroj strategiji, požrtvovanošću radnika, dobrim odnosom kooperanata, ostvarili smo najviši nivo planiranog u pogledu kvaliteta, količina i plasmana proizvoda iz tri programa.Čačanski čips se našao među omiljenim grikalicama u 14 država od kojih je devet država Evropske unije. – rekao je Bajević.
Rast proizvodnje pratio je angažovanje mladih stručnjaka pred kojima će u narednom periodu biti ozbiljan izazov. Izgradnja proizvodne linije za slatki program ulazi u završnicu, a prvi slatki proizvodi iz čačanske Čipsare očekuju se već početkom leta.
-Investicija vredna oko dva miliona evra koliko iznosi ovaj projekat podrazumeva opremanje hale za proizvodnju u skladu sa najvišim standardima i početak proizvodnje novih proizvoda, ovoga puta sa slatkim ukusom. –najavljuje Tomislav Bajević i dodaje da je stalno investiranje u proizvodnju uz dobre i stručne kadrove ključna strategija Chips way -a.
Čačanska Čipsara je iz stečaja prodata 2012. godine konzorcijumu pet vlasnika, krajem iste godine obnovljena je proizvodnja, najpre sa 25 radnika. Danas je čačanska fabrika ima 145 zaposlenih, a sa pokretanjem nove linije očekuje se i novo zapošljavanje. Sa fabrikom sarađuje oko 200 kooperanata, među kojima su najbrojniji proizvođači krompira.
-Kadrovi su nam posebno važni jer bez dobrih kadrova nema dobrog rada. Formiran je odličan tim mladih stručnjaka na čelu sa Lukom Jovanovićem, za koje smatramo da su potpuno spremni da vode fabriku i da unošenjem mladalačke energije nastave kretanje uzlaznom linijom. Težili smo ovom trenutku da čačansku fabriku vode Čačani.-kaže Bajević i navodi da se dobar timski rad najbolje vidi u rastu proizvodnje jer, kako je rekao, količina proizvoda za celu 2014. godinu sada se proizvodi za jedan mesec. –zaključio je Tomislav Bajević.
Informativna Služba Kompanije Chips way


Još jedna akcija prikupljanja novca za devojčicu koja je ujedinila Čačane. Učenici Gimnazije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka i Kancelarijom za mlade, u sredu, 24.aprila sa početkom u 19 časova, u dvorištu ove škole organizuju humanitarni koncert na kome će da nastupe 3 benda, jedan reper i dj. Celokupni prihod od prodatih ulaznica za humanitarni koncert biće uplaćen za nastavak lečenja Mine Mesarović na specijalizovanoj klinici u Rimu.

1 2 3 8