U cilju pravovremenog iznalaženja rešenja kada je cena ovogodišnjeg roda u pitanju, Udruženje „Vilamet“ organizovalo je skup na kome su, pored proizvožača, prisustvovali i predstavnici resornog Ministarstva, lokalne samouprave i jedan otkupljivač.


Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović potpisao je danas u Čačku ugovore o raspodeli bespovratnih budžetskih sredstava koje ovo ministarstvo dodeljuje sa ciljem podrške jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama za prioritetne projekte u lokalnim zajednicama. Potpisivanju su prisustovali gradonačelnici i predsednici 27 opština i gradova, a potpisano je 29 ugovora. Resorno inistarstvo je za ove namene opredelilo 410 miliona dinara.


Na zvaničnom veb sajtu Grada Čačka objavljen je nacrt budžeta za 2024. godinu i građani do 9. decembra mogu da se upoznaju sa tim važnim aktom i daju svoje predloge i primedbe do 9. decembra.

 

 


Najavljena ponovna poskupljenja hrane, struje i gasa dovešće do osiromašenja stanovništva ili će se cene vraćati jer neće biti kupaca, ali to se retko dešava, istakao je profesor dokor Miodrag Zec. Prema prceni centralne banke, inflacija će imati značajan pad u drugoj polovini godine i biće jednocifrena.


U Čačku je juče održan jednodnevni besplatni seminar o uvođenju sistema e-faktura koji su omogućili Grad Čačak, Naučno tehnološki park i Forum privrednika Čačka. Obuka je organizovana zbog brojnih nedoumica kod primene e-fakture u transakcijama koje su obavezne od 1. maja ove godine.


Prosečna avgustovska zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji iznosila je 64.639 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku, dok je zarada u Čačku niža od republičkog proseka za 9.021 dinar i iznosi 55.618 dinara.


Čačak bi kroz švedski Program podrške infrastrukturnim projektima zaštite životne sredine – EISP 2 trebalo da gotovo u poptunosti pokrije područje grada primarnom selekcijom otpada. Tim programom predviđena je nabavka tri kamiona smećara, oko 15.000 kanti za razvrstavanje otpada i oko 600 kontejnera. Vrednost projekta je 980.000 evra, a učešće Grada Čačka je 15% , odnosno 106.000 evra.


Pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite životne sredine Mirjana Đoković izjavila je da građani Čačka na proleće 2022. godine mogu očekivati javni poziv za subvencionisanje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Ona je najavila da će trećina budžeta resora ekologije u narednoj godini biti izdvojena za projekte eneregtske efikasnosti.

1 2 3 61