Ultramaratonac i humanitarac Aleksandar Kikanović krenuo je 28. maja iz Krupnja na trku do Sofije gde će se pokloniti moštima srpskog kralja Milutina u Crkvi Svete Nedelje. Cilj mu je da podstakne ljude da pomognu u prikupljanju novca za lečenje trogodišnjeg Koste Leševića kojem je dijagnostikovana atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase.


Proleće na stadionu Švajcarija znači završetak takmičarske sezone ali i period bržeg rasta trave na terenima, što donosi više posla za službu održavanja Kulturnog centra Čajetina. Trenutno se ubrzano radi na reparaciji terena kako bi sve bilo spremno za sezopnu letnjih priprema.


Karatistkinja Rujnog Anja Milosavljević učestvovaće na prvenstvu Balkana sa reprezentacijom Srbije u konkurenciji pionirki do 40 kilograma. Mlada karatistkinja kluba iz Čajetine je poziv obezbedila dobrim nastupima na velikim tamičenjima tokom sezone čime je ostvaren još jedan uspeh za klub koji vodi Slađana Vulović.


Već deset godina najmlađima je omogućeno potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u brojnim sportovima u Dunav osiguranju sportskih igara mladih. Ceremonija svečanog otvarnja i paljenje plamena prijateljstva održani su na terenima Soprtskog centra Mladost, a na igrama je učestvovalo preko tri stotine dece.


U mesnoj zajednici Preljina proteklog vikenda održano je opštinsko takmičenje Seoskih sportskih igara. Oragnizatori manifestacije na kojoj je učestvovao veliki broj takmičara u obe konkurencije su Sportski savez Srbije i Grad Čačak u saradnji sa čačanskim Sportskim savezom. Učesnici su se nadmetali u 11 disciplina.


„Pružam ruku, ne podmećem nogu“ poruka je koja će obeležiti desetu sezonu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Na terenima Sportskog centra Mladost u sredu, 24.maja, sa početkom u 10 časova,šestu godinu za redom, Čačak će biti domaćin Sportskih igara mladih.


Proteklog vikenda su u Loznici u veoma teškoj utakmici sa 3:1 pobedile direktnog rivala za prvo mesto i tako praktično 2 kola pre kraja obezbedile prvo mesto i plasman na završni turnir na kome će se sa ekipama Spartaka iz Subotica, Mašinca iz Niša i Crvene Zvezde ili Zemuna boriti za titulu najboljeg u Srbiji! U dosadašnjih 20 utakmica ostvarile su 19 pobeda i jedan nerešen rezultat uz gol-razliku 69:2!


Pioniri košarkaškog kluba Zlatibor osvojili su drugo mesto na završnom turniru regiona Zapadne Srbije odigranom u Sevojnu. Mladi čajetinski košarkaši predvođeni trenerom Aleksandrom Pavlovićem su tako krunisali sjajnu sezonu i napravili jedan od najvećih uspeha u mlađim kategorijama čajetinske košarke.


Od 16. do 20. maja 2023. godine Zlatibor će biti ponosni domaćin Svetskog šampionata u jednoj od najuzbudljivijih moto disciplina – hard enduro, koja podrazumeva takmičarski reli duž izuzetno zahtevnih staza sa preprekama.


Plesni klub „Luna“ Čačak i Plesni savez Srbije uz podršku grada Čačka i Ministarstva sporta, treću godinu za redom organizuju plesno takmičenje najvišeg svetskog ranga. Takmičenje će biti održano u subotu i nedelju 13. i 14. maja u sportskoj hali škole „1. novembar“ i Centra „Zračak“.

1 2 3 123