Domaća kompanija Meridian važi za regionalnog lidera u industriji igara na sreću, ali već dugi niz godina imamo priliku da posmatramo, a u nekima i učestvujemo, brojne humanitarne akcije, koje pokazuju da je ova kuća i lider u humanosti i solidarnosti.

Ovog puta ova kompanija spojila je sport i jumanost i na Meridian kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu šampiona nagradila najbolje, a pomogla onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Naime, hala “Aeksandar Nikolić” ugostila je pet inostranih košarkaški ekipa na ovom turniru, kao i FMP Meridian, a timovi su se borili za ulazak u košarkašku Ligu šampiona. Tim povodom organizovana je i humanitarna akcija, tokom koje je donirano 500.000 dinara.

Prva donacija otišla je u ruke Opštine Kikinde, odnosno Društvu MNRO “Čigra”, dok je drugi ček na 100.000 dinara pripao Opštini Zemun, odnosno školi za slepu i slabovidu decu “Veljko Ramadanović”. Dakle, u prave ruke.

Drugog dana Meridian kvalifikacionog turnira uživali smo u dve utakmice, a nakon proglašenja MVP-ja Meridian je uručio još dve donacije – Ligi budućih šampiona, koji su nam i te kako potrebni, ako želimo da Srbija ostane zemlja sporta.

U nedelju smo gledali i veliko finale, nažalost domaći nim nije slavio, ali nekada je solidarnost i humanost važnija od rezultata. Kompanija Meridian i Opština Gračanica sa Kosova i Metohije nastavile su sjajnu saradnju, te je poslednja donacija uručena upravo Gračanici.

Ispred kompanije Meridian govorio je gospodin Damjan Stamenković, koji je istakao značaj ove, kao i brojnih drugih akcija.

“Godinama unazad trudimo se da reagujemo onda kada je reakcija potrebna i da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Tako je bilo i ovog puta, prepoznali smo momenat i odlučili da kroz košarku i nove donacije još jednom podsetimo ljude zašto je važno da budemo humani i solidarni. Svakako, u istom smeru ćemo i nastaviti, mnogo je onih kojima je pomoć zaista potrebna”, rekao je gospodin Stamenković.

Dakle, to je ukupno 500.000 dinara donirano tokom Meridian kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

FOTO: FIBA


Prestonica Portugala Porto je rodno mesto i početna tačka avanture Ane Silva. Devojka sa zapada Evrope je doletela u Dalmaciju odakle je krenula na dug put sa biciklom koja će je provesti celim Balkanom u narednih nekoliko nedelja. Trenutno je stacionirana u Čajetini ali ubrzo kreće na Pešter pa u Makedoniju.


Posvećenost i ljubav prema konjima, Ema Božanić, šesnaestogodišnja učenica Ekonomsko-trgovačke škole “Knjaz Miloš” u Gornjem Milanovcu oseća još od detinjstva. Divlja snaga, topot i lepota četvoronožnih ljubimaca privukli su je još kao devojčicu, kada su kroz selo Mutanj prolazili konjanici na svojoj maršruti. Od tada je štedela novac da kupi prvog konja, a danas ih u svom klubu „Jablanica“ ima četiri. Nije išla ni na letovanja ni zimovanja, kako bi uštedela i uložila u svoj hobi. U njen novi klub na imanju u Jablanici svi koji žele da nauče nešto o konjičkom sportu i koji vole konje su dobrodošli.


Tradicionalna ulična trka “Čačanski polumaraton“ održaće se u nedelju, 25. septembra sa početkom u 9 sati. Sve trke startuju ispred restorana “Proleće“ u centru grada, osim dečjih trka, koje startuju ispred kafića “Srce“. Zbog trase trke, gotovo sve centralne gradske ulice biće zatvorene za saobraćaj u intervalu od 8:30 do 13 časova. Za ovogodišnji polumaraton prijavilo se 750 učesnika.


Ivanjički košarkaši započeli su pripreme prijateljskom utakmicom sa ekipom Železničara iz Čačka. Novi trener kluba, Miljan Marjanović, kaže da je zadovoljan kosturom ekipe na čijoj će spremnosti intezivno raditi do početka sezone.


Planinarski klub „Tornik“ iz Čajetine i ove godine uspešno je održao akciju šetnje povodom Međunarodnog dana pešačenja, koji se u Srbiji obeležava od 2014. godine. Sa šetnjom se krenulo u 9 časova iz Starog parka u Čajetini.


Teodora Simončević iz Ivanjice je sa samo šesnaset godina obukla dres košarkaške reprezentacije Srbije i na najbolji način predstavila svoju zemlju ali i rodni grad. Prve košarkaške korake Teodora je napravila u OKK ’’Ivanjica’’.


Košarkaški klub Zlatibor predstavio je svojim navijačima i ljubiteljima sporta novi tim za sezonu 2022/23 na prvoj pripremnoj utakmici protiv Slobode, a potom i na tradicionalnom druženju u Starom parku u Čajetini.


Sportski humanitarni događaj „Trojka iz bloka“ prvi put je održan na Zlatiboru, a veliki broj posetilaca i učesnika na Kraljevom trgu ostavio je odličan utisak, uz veliku količinu prikupljenog novca za porodicu Radević.

1 2 3 115