U organizaciji Opšte bolnice Čačak i Udruženja herniologa Srbije, a pod pokroviteljstvom grada Čačka I Ministarstva zdravlja, otvoren je III Kongres Udruženja Herniologa Srbije sa međunarodnim učešćem. Na kongresu gostuju eminentni hirurzi iz zemlje I inostranstva koji će svoja višedecenijska iskustva preneti kroz dvodnevna predavanja. Kongresom se ujedno obeležava dvadeset godina od osnivanja Udruženja herniologa Srbije.


Grad Čačak i Opšta bolnica naredne sedmice biće domaćini trećeg Kongresa herniologa sa međunarodnim učešćem. Na dvodnevnom kongresu eminentni hirurzi iz ove oblasti hirurgije iz Srbije i zemalja okruženja, Kine, Švajcarske i Holandije, razmeniće iskustva i najsavremenije metode u hiruškom lečenju preponske kile. Kongres će da se održi 25.i 26.maja u konferencijskoj sali Naučno tehnološkog parka.


U Čajetini organizovana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Odziv građana bio je vrlo dobar. Organizatori akcije su Crveni krst Čajetina i Službe za transfuziju krvi Užice


Povodom obeležavanja 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Ivanjica organizovao je svečano uručenje diploma i poklona za višestruke učesnike ovih humanitarnih akcija.


U Srbiji godišnje od raka jajnika oboli oko 800 žena, dok rak jajnika odnese više od 450 života, izjavila je danas Gorica Đokić iz udruženja „Progovori“, povodom Svetskog dana borbe protiv raka jajnika.


U cilju poboljšanja primarne zdravstvene zaštite na teriitoriji opštine Gornji Milanovac, rukovodstvo Opštine doniralo je Domu zdravlja šest novih vozila. Dejan Kovačević, predsednik opštine GM, prethodnog vikenda uručio je vd direktora Doma zdravlja Aleksandru Čivoviću ključeve automobila.


U biblioteci Ljubiša R. Đenić u Čajetini održana je tribina povodom Svetskog dana zdravlja koji se ove godine obeležava pod sloganom „Svi za zdravlje“. Otvorila ju je predsednica Crvenog krsta Zorica Nešković. Predavači na tribini bili su dr Gordana Bojović, Vuk Branisavljević – diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta i Marija Lučić – diplomirani farmaceut.

 


Sedmi susret Domova zdravlja održan je u hotelu “Palisad” na Zlatiboru od 31. marta do 2. aprila a ovogodišnji domaćin bio je Dom zdravlja Gornji Milanovac.


„Šta niste znali o dijabetesu“, naziv je predavanja koje je sinoć održano u prostorijama Društva za borbu protiv šećerne bolesti, „Dijabetes mellitus“. Dobra kontrola šećerne bolesti, pravilna ishrana, dijabetesno stopalo, novi aparati za merenje šećera, bile su teme o kojima su govorili stručnjaci specijalističke ordinacije Yuta Centar u Čačku. iz oblasti dermatologije i endokrinologije. Iz Društva „Diabetes mellitus“ najavljuju gostovanja stručnjaka i idućeg meseca.

1 2 3 73