U svetu i kod nas dostupne su različite metode kontracepcije zbog čega je nedopustivo da abortus bude izbor, poručili su čačanski lekari. Na konferenciji za novinare održane u Zavodu za javno zdravlje povodom 26. septembra Svetskog dana kontracepcije ukazano je i na značaj HPV imunizacije kojom se u velikoj meri sprečava rak grlića materice.


U čačanskoj Opštoj bolnici nema hopsitalizovanih kovid pacijenata, a u poslednja 24 sata nije bilo pregleda lica sa simptomima infekcije virusom korona. U Moravičkom okrugu potvrđeno je 126 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 430 analiziranih uzoraka.


U čačanskoj Opštoj bolnici nema kovid pacijenata. U Moravičkom okrugu u protekla 24 sata potvrđeno je 27 novih slučajeva zaraze virusom korona od 120 analiziranih uzoraka. U Čačku bez inficiranih od 31 testiranog uzorka.


Rotari klub Čačak sa svojim partnerima, Međunarodnom Rotari fondacijom i Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID, donirao je opremu za novu mikrobiološku laboratoriju Zavoda za javno zdravlje Čačak. Vrednost opreme je 130.000 dolara, a celog projekta 148.000 dolara. Od tog iznosa, grad Čačak je učestvovao sa 23 miliona dinara.


U čačanskoj Opštoj bolnici nema hospitalizovanih kovid pacijenata, a u danu za nama nije bilo prijema niti otpusta. U Moravičkom okrugu potvrđeno je 50 novih slučajeva zaraze virusom korona od 285 testiranih uzoraka.


Prema podacima Radnog tima za praćenje širenja korona virusa, na kovid odeljenju čačanske Opšte bolnice nema hospitalizovanih pacijenata. Sa analize je stiglo 340 uzoraka, od kojih je 63 pozitivnih.


Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja nema hospitalizovanih pacijenata. Sa analize je stiglo 385 uzoraka sa teritorije Moravičkog okruga, a kod 92 osobe potvrđena je kovid infekcija.


U čačanskoj Opštoj bolnici nema hospitalizovanih kovid pacijenata. U Moravičkom okrugu u protekla 24 sata potvrđena su 94 nova slučaja zaraze virusom korona od 362 testirana uzorka.

 


U čačanskoj Opštoj bolnici hospitalizovana su tri kovid pacijenta, a u protekla 24 sata jedan pacijent otpušten je na kućno lečenje. Prijema nije bilo. U Moravičkom okrugu potvrđen je 81 novi slučaj zaraze virusom korona od 317 analiziranih uzoraka.


Trudnica iz Bresnica primljena je danas na odeljenje intenzivne nege čačanske bolnice zbog opekoina koje je zadobila nakon pokušaja samospaljivanja, saznaje portal Morava info.

1 2 3 64