Direktorka Insituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić primila je danas prvu dozu vakcine Sputnjik V koja je proizvedena na Torlaku u Beogradu.


Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminulo je šest pacijenata. Borbu sa koronom izgubile su dve žene i dva muškarca iz Čačka (58, 70, 73 i 89 godina) i dve žene iz Lučana i Ivanjice (86 i 87). Na području Moravičkog okruga u protekal 24 sata virusom korona zaraženo je još 188 lica od testirana 651 uzorka.


Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubile su četiri žene iz Čačka (66, 69, 77 i 85 godina). U Moravičkom okrugu potvrđena su još 234 zaražena od analiziranih 678 uzoraka.


U toku ove nedelje biće objavljen javni poziv za projektno-tehničku dokumentaciju za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice u Čačku, što iznosi 55 hiljada kvadratnih metara. U sklopu tog javnog poziva , iz budžeta grada je izdvojeno 80 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.


Na kovid odeljenjima Opšte bolnice Čačak, u protekla 24 sata preminulo je 4 pacijenta. Hospitalizovano je 149 pacijenata, od toga je 5 na respiratoru, Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Čačak, potvrđeno je 210 novih slučajeva zaraze korona virusom, od 671 testiranog uzorka.


U poslednjih desetak dana održava se određeni broj prvih pregleda i broj bolesnika u čačanskoj bolnici, pa je epidemiološka situacija na području Moravičkog okruga stabilnija. Danas je stigla i ruska Sputnjik V vakcina, za građane koji čekaju treću dozu.


Od posledica zaraze virusom korona u čačanskoj bolnici preminula su još tri pacijenta, dok je u Moravičkom okrugu od testiranih 635 uzoraka 175 pozitivnih na kovid-19.


Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek rekao je danas da neće biti milosti ni tolerancije prema lekarima koji govore protiv vakcinacije. Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji koju je ocenio nepovoljnom, Ðerlek je izrazio očekivanje da ćemo dočekati bolje brojke u novembru.


U protekla 24 sata na kovid odeljenjima Opšte bolnice Čačak preminula su dva pacijenta iz Ivanjice (78 i 85 godina), a u Moravičkom okrugu evidentirano je 159 novozaraženih od 437 testiranih uzoraka.

1 2 3 36