Zemljoradnička zadruga „Agrobobica“, koja se bavi proizvodnjom, otkupom i plasmanom jagodastog voća premium kvaliteta, nastala je 2018. godine na inicijativu Draška Radulovića i Aleksandra Jolovića. Kasnije su im se pridružili Miroslav Jovanović, Ivan Novaković i Aleksandar Andrić.


Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućicom, za koje je iz budžeta Srbije izdvojeno 500 miliona dinara.


Očekivali smo da će ove godine cena maline po kilogramu biti između 270 do 320 dinara, tako da je cena maline po kilogramu od 400 dinara iznenađenje za sve, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. „Mora da se ulaže u tehnologiju, kako bi rod bio zagarantovan. Za malinom trenutno vlada velika potražnja, a nema je zato je jako važno da iskoristimo ovu šansu. Ministarstvo će kroz subvencije takođe pomoći za ulaganja u malinjake“, izjavio je Nedimović.


Porodica Miće Jovičića iz požeškog sela Visibabe uzgaja malinu sorte vilamet. Pravilnim i pravovremnim uzgojem, evidentno je da je malinjak odlično tretiran, a pokazatelj je i rod koji već polako stiže koji će, kao i prethodnih godina, biti na uobičajeno visokom nivou.


Prve količine maline ovogodišnjeg roda iz čačanskog kraja, pristigle na otkupno mesto u Trnavi, dobrog su kvaliteta dok se cene novog roda još ugovaraju u ovdašnjim hladnjačama.


Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao je danas prvih 100 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih poljoprivredi .


„Teško je kad gledaš kako sav tvoj trud nestaje za dvadeset minuta“, pričaju poljoprivredni proizvođači nakon olujnog nevremena koje je u petak zadesilo Čačak i okolinu. Nevreme je iza sebe ostavilo potpunu pustoš, voćari plodove kupe sa zemlje umesto da ih beru.


Juče u poslepodnevnim satima gradove i opštine u Zapadnoj Srbiji pogodilo je nevreme, praćeno jakim vetrom i grmljavinom, a u pojedinim mestima grad je destkovao poljoprivredne useve.

1 2 3 10