Projekat “Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave”, koji je finansiran sredstvima EU kroz Exchange 5 program, privodi se kraju. Tim povodom danas je održana konferencija na kojoj su predstavljeni projektni rezultati. Projekat, čiji je nosilac grad Čačak u partnerstvu sa opštinama Gornji Milanovac i Ivanjicom, započet je decembra 2018.godine i predviđeno je da traje do 21. novembra tekuće godine.


U organizaciji Naučno tehnološkog parka Čačak, u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka i kompanijom Dokus, organizovan je prvi business to govermant događaj na temu Digitalna transformacija poslovanja. Cilj dvodnevnog sastanaka jeste upoznavanje poslovanja i potreba javnih preduzeća sa IT firmama, njihovim uslugama i gotovim rešenjima.


Treća sednica Privrednog saveta opštine Gornji Milanovac održana je juče u svečanoj Sali Doma kulture. Predsednik opštine Dejan Kovačević ovom istakao je da je Skupština usvojila plan detaljne regulacije za pristupnu saobraćajnicu i da su se stekli uslovi za eksproprijaciju koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.


Uprkos pandemiji i brojnim izazovima u Srbiji danas ima 16.000 gradilište više nego u istom periodu prošle godine, izjavila je danas u Ježevici ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Gradilišta u Srbiji rade danonoćno, istakla je ona.


Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ danas je uručena istaknutim privrednim i društvenim subjektima sa područja Raškog i Moravičkog okruga u Domu kulture u Gornjem Milanovcu. Odluku o dodeli priznanja doneo je Žiri,kojim predsedava prof.Radovan Pejanović,bivši rektor Univerziteta u Novom Sadu ,a koga čine istaknuti privrednici, novinari, profesori.


Čačak je među gradovima na spisku Ministarstva zaštite životne sredine za koje je predviđena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i proširenje kanalizacione mreže. U naredne dve do tri godine Čačak će dobiti postrojenje ali i rekonstrukciju tri, već postojeće, crpne stanice u Beljini, Košutnjaku i Ljubić polju. U finasiranje je ušla i saobraćajnica koja vodi sa Bulevara Nikole Tesle do crpne stanice Ljubić polje.


Gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem posetilo je danas Naučno tehnološki park koji je na novoj lokaciji otvoren pre četiri meseca. Procenat ispunjenost raspoloživih kapaciteta se bliži broju 100 i zbog toga, prema Todorevićevim rečima, grad Čačak u saradnji sa premijerkom Anom Brnabić, intenzivno radi na pribavljanju u javnu svojinu 94 ara zemljišta, kako bi sve zainteresovane firme mogle da posluju u okviru Naučno tehnološkog parka


Posle dugo odlaganja, u utorak, 13. oktobra, stanovnici Gornjeg Milanovca se pridružuju žiteljima Čačka, Ivanjice i Vršca i dobijaju privilegiju i zadovoljstvo da koriste usluge taksi vozila grupacije „PREMIER“, prepoznatljivim po belo-zelenoj boji. Svi vozači, inače Gornjomilanovčani, odlučili su da se od 13. do 18. oktobra odreknu svoje zarade i ta sredstva uplate za Aniku Manić.


Turistička agencija „Čvorak“ ove godine slavi 30 godina svog postiojanja, u ne baš sajjnim okolnostima za ovaj sektor. I turizam je, kao i mnogi drugi, pogožen korona krizom, a Slobodan Čvorović, vlasnik agencije Čvorak, za našu televiziju kaže da je vrlo moguće zatvaranje mnogih turističkih agencija, ukoliko ne bude pomoći države.


Premijerka Ana Brnabić pozvala je mlade da se od danas prijave za program „Moja prva plata“ i istakla da postoji mnogo veći odziv privrede nego što je to bilo očekivano, pošto je čak 10.295 kompanija oglasilo 28.706 radnih pozicija. Brnabić je istakla da će 10.000 mladih moći da steknu preko tog programa prvo radno iskustvo.