U Naučno tehnološkom parku u Čačku prirpemaju se za proširenje kapaciteta. U kompleksu nekadašnje firme “Cer”, Vlada Srbije je krajem prošle godine otkupila još 94 ara zemljišta gde bi tokom godine trebalo da počne izgradnja novih proizvodnih hala, kancelarija i zajedničkih prostorija.


Arilje je i danas “srpski Mančester” u oblasti tekstilne industrije, svedoče vlasnici pozantih i uspešnih firmi iz ovog kraja zapadne Srbije. Na teritoriji opštine posluje više od 100 firmi u toj privrednoj grani koje zapošljavaju oko 2.000 radnika. Pandemija koronavirusa uticala je na otežan rad i ariljskih tekstialca ali su uspeli da se prilagode i kako kažu još uvek su “živi”.


Naučno tehnološki park u Čačku obeležio je deset godina postojanja i rada. Prezentaciji dosadašnjeg poslovanja prisustvovali su brojni saradnici i poslovni partneri NTP-a, kao i predstavnici gradskog rukovodstva.


Ministarstvo privrede, NIS i Petrohemija potpisali su danas ugovor o strateškom partnerstvu kojim će NIS postati vlasnik 90 odsto akcija Petrohemije, dovršiti dokapitalizaciju u visini od 150 miliona evra, kao i izgradnju za postrojenja za proizvodnju polipropilena. Ugovor su, u Ministarstvu privrede, potpisali ministarka Anđelka Atanasković, generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i generalni direktor Petrohemije Velimir Unković.


U periodu od 20. decembra tekuće godine do 20. januara naredne godine, na području opštine Čajetina, sprovešće se ispitivanje zadovoljstva korisnika komunalnih usluga. Putem ove ankete građani mogu izraziti svoje mišljenje o kvalitetu usluga.


Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Požarevac, gde se sastala sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, a potom je obišla porodičnu firmu „MILAMI“ koja se bavi proizvodnjom dečije obuće.


Opština Gornji Milanovac u budžetu za 2021. godinu opredelila je ukupno 5000 000 dinara za finansiranje projekata u seoskom turizmu. Ove godine na konkurs se prijavio preko 30 vlasnika gazinstava koja se bave seoskim turizmom i svima su odobrena sredstva od strane Opštine.


Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac dobilo je prestižnu nagradu, odnosno, ocenu boniteta, kao jedno od najuspešnijih javnih preduzeća od ovlašćene kuće „Company Wall Ltd,“za praćenje boniteta javnih preduzeća u Srbiji. Prema rečima Božidara Vučetića, direktora preduzeća, ovo je potvrda uspešne saradnje, timskog rada i posvećenosti poslu od početka rada Javnog preduzeća.


UNICEF u Srbiji, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i partnerima, pokreće inovativni program „Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“.


Delegacija Ministarstva privrede na čelu sa ministarkom Anđelkom Atanasković boravi danas i sutra u službenoj poseti Bratislavi povodom održavanja Poslovnog foruma Slovačka – Srbija i 10. zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Slovačke Republike.

1 2 3 14