Inovacioni biznis centar Zlatibor pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Opštinom Čajetina, Institutom za Agroekonomiku poljoprivrede i preduzećem Eko – agrar Zlatibor, organizovao je konferenciju posvećenu tehnološkim inovacijama u poljoprivredi. Tokom dva dana predavanja, poljoprivrednici zlatiborskog kraja imali su priliku da čuju veoma korisne informacije o inovativnim rešenjima i savremenoj podršci u poljoprivredi.


U sklopu biznis delegacije Srbije u prvoj tematskoj nedelji „Klima i biodiverzitet“, u periodu od 02. do 09. oktobra, NTP Čačak je učestvovao je na Svetska izložba „Expo“ u Dubaiju.


Kompanija NIS je Mašinsko-saobraćajnoj školi Čačak u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ obezbedila sredstva u iznosu od 800,000 dinara. Ovim sredstvima nabavljen je i ugrađen savremeni sistem video nadzora za školu, čime je omogućena veća bezbednost učenika i zaposlenih, ali i podignuta svest o značaju čuvanja školske imovine.


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku održano je 38.Savetovanje proizvodnog mašinstva ,pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Na ovom skupu bile su zastupljene sve aktuelne teme iz ove oblasti sa akcentom na nove tehnologije i njihov značaj uvođenja u proizvodne procese.


Opštine i gradovi koji žele domaćinstvima na svojoj teritoriji da dodele subvencije za ugradnju solarnih panela, mogu da konkurišu kod Ministarstva rudarstva i energetike kako bi u tu svrhu dobili novac iz državne kase. Javni poziv je raspisan, a lokalne samouprave prijave mogu da predaju do 1. oktobra. Subvencije iz državne kase dodeljivaće se po principu – koliko ulaže opština, toliko može da očekuje i iz budžeta, a najviše pet miliona dinara.


Na Zlatiboru je svečano tovoren Međunarodni forum o saradnji koji se održava po šesti put u organizaciji Razvojen agnecije Srbije i Razvojne agnecije Republike Srpske.
Forum okuplja brojne priovrednike iz zemalja regiona i Evropske Unije, kao i predstavnike državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi s ciljem razmene iskustava, promovisanja njihovih proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.


Pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite životne sredine Mirjana Đoković izjavila je da građani Čačka na proleće 2022. godine mogu očekivati javni poziv za subvencionisanje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Ona je najavila da će trećina budžeta resora ekologije u narednoj godini biti izdvojena za projekte eneregtske efikasnosti.


Na današnji dan pre 73 godine, 6. oktobra 1948. godine, u Čačku je osnovana kompanija „Sloboda“ koja je već više od sedam decenija prepoznatljivi čačanski brend.


Otvoren je postupak stečaja nad Fabrikom reznog alata u Čačku. Dug nekadašnjeg giganta preko 29 miliona evra, prenosi agencija RINA.


Kroz projekat „Ponovo snažna I važna, realizuju se aktivnosti koje doprinose poboljšanju položaja ranjivih kategorija žena na tržištu rada, kao sto su dugoročno nezaposlene žene, samohrane majke osobe sa invaliditetom. Projekat snažna I važna realizuje se u partnerstvu sa udruženjem „Putokaz“ iz Kragujevca i „Evgenija“ iz Ježevice.

1 2 3 13