U Čačku je nedavno održano predavanje o novim metodama u pčelarstvu, a predavač je bio predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije dr Rodoljub Živadinović. Organizator događaja bilo je Udruženje pčelara Čačak uz podršku Grada Čačka.


Čačanska organizaciona jedinica Privredne komore Kraljevo aktivno je uključena u realizaciju projekata i programa kroz koje podržavaju malde do 30 godina starosti da pokrenu sopstveni posao i opstanu na tržištu. Još uvek ima sredstava za prijavu na nacionalni „Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“ koji se okončava ove godine, a novi projekat koji sprovodi Privredna komora odnosi se na detaljniju finansijsku analizu poslovanja privrednih društava, posebno onih sa poteškoćama i koja su pokrenuli mladi.


Firma Textil print 032 sa sedištem u Čačku, uspešno posluje 3 godina i bavi se tkanjem tekstilnih etiketa. S obzirom da je izrada ovakvih etiketa veoma slabo zastupljena u zemlji I regionu, uz pomoć Naučno tehnološkog parka osvajaju tržište I van granica naše zemlje.


U Start ap centru Naučno tehnološkog parka Čačak sredinom avgusta je predstavljena i zvanično započela realizacija projekta „Podrška lokalnom malom biznisu“, koji finansira Evropska unija preko programa EU Pro Plus. U okviru ovog projekta planirano je niz radionica, a jedna od njih održana je za sve knjigovođe i računovođe sa teritorije Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana koja se odnosila na sistem E-faktura i elektronskog plaćanja.

 


Samolepljiva etiketa štamparije Label, čija je vlasnica mlada preduzetnica Romana Filipović, je visoko kvalitetan proizvod ukomponovan znanjem vrhunskih majstora štampe i najkvalitetnijeg materijala. Iskusan tim zaposlenih konstantno prati svetske trendove u grafičkoj industriji u svrhu postizanja vrhunskih kvaliteta proizvoda.Svaka nalepnica je proizvod predanog labaratorijskog ispitivanja i testiranja u prirodnim uslovima.


Grad Čačak već godinama vodi odgovornu politiku zapošljavanja, kaže predsednica Lokalnog saveta za zapošljavanje Mirjana Đoković koja obavlja funkciju pomoćnika gradonačelnika za oblast zaštite životne sredine. Ističe, da se svake godine iz lokalnog budžeta izdvajaju značajna sredstva za mere aktivne politike zapošljavanja među kojima su i one koje se isključivo odnose na mlade, kao što je program stručne prakse.


Od 1. novembra počela je treća faza programa “Moja prva plata” koja podrazumeva povezivanje prijavljenih kandidata sa potencijalnim poslodavcima, tokom koje će kompanije selektovati najbolje. Na području Moravičkog okruga konkurisalo je 200 lica za 307 odobrenih oglašenih radnih pozicija, saopšteno je na konferenciji za novinare u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Čačku.


Naučno-tehnološki park Čačak pruža podršku startap i rastućim kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga. Sa njima ideje ne ostaju samo zanimljive priče. NTP formirao je i bazu mladih ljudi koji su zainteresovani za rad u domaćim kompanijama, tako da poslodavci imaju uvid o njihovom obrazovanju i dosadašnjem radnom iskustvu i time povezuje privrednike i mlade obrazovane ljude.


Udruženje građana „Zlata“ u saradnji sa Savetom za Rodnu ravnopravnost Opštine Čajetina, je u subotu u Inovacionom biznis centru, održalo konferenciju pod nazivom „Svako to može“. Cilj Konferencije je osnaživanje, usmeravanje i predstavljanje mogućnosti za napredovanje žena koje žele da se ostvare kao preduzetnice i koje dalje mogu doprineti razvoju ženskog preduzetništva kroz razmenu iskustava, edukacije, inovacije i kreativnosti.


NTP Čačak je uticajni činilac lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja koji obezbeđuje uslove za razvoj preduzetništva, primenu inovacija i saradnju nauke i privrede na području zapadne Srbije. Pruža infrastrukturnu, stručnu i tehničku podršku startap i tehnološko razvojnim kompanijama, kao i startap timovima. NTP Čačak je organizacija koja se brzo prilagođava promenama. Podstiče fleksibilnost, kontinuirano učenja, preduzimljivost i motiviše pozitivnom atmosferom. Posebnu pažnju usmerava na pomoć mladim ljudima kao pripremu za ulazak u poslovni svet, savetodavnim radom i kroz radionice.

1 2 3 20