Učenici Osnovne škole „Jovo Kursula“ poklonili su dečijem odeljenju Doma zdravlja Kraljevo oko 150 knjiga i dečijih časopisa. Inicijativa je potekla od đaka kaže profesorka srpskog jezika i književnosti u ovoj školi Slavica Filipović. Akciju prikupljanja knjiga nazvali su „Knjiga za druga“, a osnovna ideja je da njihovi vršnjaci koji odlaze kod lekara, čekanje isune čitajući.


Svetosavskom akademijom, sinoć održanoj u velikoj sali Doma kulture u Čačku, završeno je trodnevno obeležavanje praznika Prvog srpskog arhiepiskopa, Svetog Save. Besedu o životu i delu Svetog Save govorio je episkop žički Justin, a u programu su učestvovali učenici verske nastave srednje muzičke škole “Dr Vojislav Vučković”, učenici Gimnazije, sveštenik Nebojša Dabić i dva hora: hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i Osnovne škole “Milica Pavlović”.


Centar za socijalni rad je objavio javni poziv za prikupljanje podataka radi izrade i ažuriranja socijalne karte građana Čačka za ovu godinu. Ona je osnov za ostvarivanje prava na subvencije komunalnih usluga. Pravo na subvencije važi 12 meseci, a građani koji već ostvaruju neko od prava na subvenciju komunalnih usluga, dužni su da dokaze dostave do 31.marta 2016. godine.


Nakon teške saobraćajne nesreće u decembru prošle godine, 31-godišnja Ivana Arsić iz Požege ostala je vezana za invalidska kolica. Na inicijativu njenih prijateljica, a uz podršku udruženja građana „Forca“ pokrenuta je humanitarna kampanja za obezbeđenje adekvatnog stambenog prostora za Ivanu i njenu decu.


Pozicija DSS u ovom trenutku nije, kako pojedini mediji u gradu kažu „smešna“, već teška, pre svega zbog odgovornosti koju imamo prema građanima Čačka, ali istovremeno i prema svojim koalicionim partnerima sa kojima imamo potpisan važeći koalicioni sporazum i odličnu saradnju uz međusobno uvažavanje.


Prethodnih nekoliko dana tzv. čačanska opozicija, koju predvodi Srpski pokret Dveri, pompezno najavljuje formiranje široke koalicije za predstojeće lokalne izbore u našem gradu, sa ciljem da se nakon 20 godina sa vlasti obori Nova Srbija.