Klub za borilačke i ekstremne sportove „Soko“ iz Požege osnovan je 2006. godine. Pre godinu dana Požega je postala četvrti grad u Srbiji u kome je Gorska služba spasavanja otvorila svoju stanicu. Iskusniji članovi kluba „Soko“ postali su i pripadnici Gorske službe spasavanja, angažujući se u mnogim akcijama i događajima širom Srbije.


ČAČAK – U biblioteci Međuopštinskog istorijskog arhiva u Čačku predstavljena je  knjiga „Vukićevići u Milatovićima“ autora Radovana M. Marinkovića i Dejana Vukićevića. Knjiga je objavljena u izdanju Međuopštinskog istorijskog arhiva u Čačku.


GORNJI MILANOVAC – Odavno oboleo od teških bolesti, pedesetdvogodišnji Dušan Jovanović iz gornjomilanovačkog prigradskog naselja  Brusnica, moli dobročinitelje za pomoć da spase bar malo vida. Levo oko mu je već potpuno „ugašeno“, a kroz desno tek nazire svetlost.


GORNJI MILANOVAC – Skupština Zelene stranke odlučila je da samostalno nastupi na predstojećim republičkim izborima, dok će na lokalu odluku o tome doneti odbori. Gornjomilanovačka odbor Zelenih na izbore izlazi u koaliciji sa Grupom građana „Naš Milanovac“.


U Gornjem Milanovacu nedavno je održan inicijativni odbor Socijaldemokratske partije Srbije. S obzirom da će stranka i na republičkim i na pokrajinskim izborima nastupiti u koaliciji sa SNS-om, priordno je da tako bude i na lokalu, istakao je Dobrosav Marić, koordinator SDP-a za Zapadnu Srbiju.


 

Čačanska opozicija neće nastupiti na zajedničkoj listi na predstojećim lokalnim izborima, jer smatraju da bi time zbunili birače. To su danas potvrdili predstavnici Pokreta Dveri, Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Liberalno demokratske partije. Podsetimo, ranije je najavljivana mogućnost da opozicija izađe zajedno pred birače i tako stvori referendumsku atmosferu za i protiv aktuelne vlasti. Kako je rečeno, u toku su pregovori o saradnji proevropskog bloka koji bi činili DS, SDS i LDP.


Saopštenje Gradskog odbora SNS

Očigledno je da Dveri nemaju šta da ponude gradjanima Čačka sem da se bave Srpskom naprednom strankom, i te iste gradjane lažu i obmanjuju. Bilo bi ljudski i moralno da su se barem ogradili o postupke svog odbornika koji je vredjao simpatizere SNS, ovako znamo da Dveri sve gradjane koji ne glasaju za njih smatraju maloumnicima sa tri zuba u vilici.

Nas to ne čudi jer od njih ništa drugo i ne očekujemo. Istine radi SNS će na izborima nastupiti u koaliciji sa PS, PUPS-om i SDPS-om. To je jedina istina, sve drugo su laži i podmetanja onih koji za ništa drugo i ne znaju.


Grupa građana „Jedinstveni Čačak“, koju čine članovi bivšeg Gradskog odbora Jedinstvene Srbije, saopštila je da će ubuduće nastaviti rad sa programom „Za spas Čačka“.

Stranku Dragana Markovića Palme, članstvo u Čačku je napustilo prošle nedelje, a kao razlog za ovakvu odluku tada su neveli „veliki prtisak vrha JS-a na Gradski odbor, da na predstojeće lokalne izbore izađu u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije“.

 

1 2 3 30