ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ЗАПОШЉАВАЊУ МЛАДИХ У МЕТАЛО-ПРЕРАЂИВАЧКОМ СЕКТОРУ У ЧАЧКУ

Програм укључује:

 Обуку за унапређење стручних знања у складу са потребама послодаваца

 Радну праксу у угледним предузећима у Чачку – Плазматех, Унипромет, Микрон, Девети септембар и Прогрес Инжењеринг

 Прилику за запошљавање


ČAČAK — Na terenu Fudbalskog kluba „Zadrugar“ u Donjoj Trepči juče je održan prvi Memorijalni turnir Nemanja Novaković posvećen nekadašnjem kapitenu ovog kluba koji je nesrećnim slučajem izgubio život. U svojevrsnom trijagonalu učestvovali su Zadrugar, ekipa sastavljena od Nemanjinih prijatelja i sastav fudbalskih sudija.


ČAČAK — U subotu 4. juna kod Doma kulture u Ljubiću biće održana gastronomsko-kulturno-turistička manifestacija „Ljubićski kotlić“- Pasuljijada. Grad Čačak je pokrovitelj manifestacije, a organizatori su MZ Ljubić, KUD „Tanasko Rajić“ i Savet Pasuljijade.


ČAČAK — Monografija „Ravna gora“ autora dr Miloša Timotijević i Saše Savovića, koja govori o prirodnim lepotama, naseljima i stanovništvu tog kraja, predstavljena je danas u galeriji Narodnog Muzeja u Čačku.  „Mit o Ravnoj gori održavao se u srpskoj emigraciji posle Drugog svetskog rata, dok se u vreme komunizma na nju gledalo kao na mesto zločina. Mi smo želeli da realno prikažemo Ravnu goru, njena naselja, ljude, prirodna bogatstva, izvan tih mitskih okvira“, kazao je Timotijević.


ČAČAK — U organizaciji hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku, u sali parohijskog doma upriličeno je predavanje profesora dr Davora Džalta na temu „Pravoslavlje i rat“. Džalto, po vokaciji istoričar umetnosti, koji se bavi i teologijom sa aspekta hrišćanske sociologije, apsolvirao je temu da li rat može da bude “pravedan” iz perspektive pravoslavnog hrišćanstva.


ČAČAK — Kontrolišući vozila koja  prevoze decu na ekskurzije, policija je prošle godine iz saobraćaja isključila samo jedan autobus zbog tehničke neispravnosti. U tom periodu, jedan vozač je zbog lošeg psihofizičkog stanja zamenjen drugim, kažu u Saobraćajnoj policiji u Čačku. Podsećaju da su zakoni koji regulišu ovu oblast jasni i rigorozni.


GORNJI MILANOVAC — Članovi Veća opštine Gornji Milanovac usvojili su, između ostalog,  predlog odluke o pripajanju opštinskog preduzeća za puteve, preduzeću za izgradnju, te poništili u martu raspisan konkurs za sufinansiranje medija, jer komisija nije u zakonom predviđenom roku donela odluku o raspodeli ovih sredstava.


Председник општине Дејан Ковачевић, на основу извештаја Одељења за инспекцијске послове БР: 4-07-354 од 24 маја 2016. године сазвао је конференцију за новинаре и обавестио јавност о стању објекта „Дом културе“. Овим извештајем налаже се Општинској управи као инвеститору да у року од 30 дана од дана пријема решења прибави употребну дозволу за објекат Дома културе фаза I целина „А“ и II, као и свих просторија у саставу тзв. „мале сале“ које су у употреби а лоциране су у објекту Дома културе фаза II у улици Војводе Милана Обреновића број 4, у Горњем Милановцу. Истим решењем налаже се да део објекта Дома културе фазе I  и II  који је од јавног значаја не користи  а до прибављања валидне употребне дозволе у складу са одредбама Закона о планирању и изградњи. Председник општине Дејан Ковачевић обавестио је новинаре да је увидом у документацију о изградњи дела објекта Дома културе од укупно уговорених радова односно од 428.551.240 динара плаћено је 366.788.056 динара, док сума која је преостала за плаћање износи 61.763.184 динара. Додатни радови који нису предвиђени уговором износе 45.107.906 динара.  Председник Ковачевић је истакао да је запањем чињеницом да је начелник општинске управе Горица Петровић, која је водила инвестицију заједно са стручним надзором и координацијом дозволила да се у изградњи објекта одступи од планске документације напоменувши да тај стручни надзор и координација буџет општине кошта 7.120.400 динара. Од поменуте суме највише је опредељено за стручни надзор студија „BAUHAUS“ Чачак 3.126.000 динара, затим стручне и саветодавне услуге професора Милана Глишића у износу 645.000 динара, стручни надзор архитекте Ранка Томића 1.374.600 динара. Још веће изненађење је то што је начелник општинске управе Горица Петровић предложила доношење решења о рушењу дела изграђеног објекта, и неусвајање истог како би се ушло у процес озакоњења односно легализације. Из свега изнетог председник општине Дејан Ковачевић је истакао да су искључиви кривци за то што су приликом посете разним манифестацијама које су одржаване у Дому културе сви грађани, организатори, деца учесници били угрожени, Милисав Мирковић као директни  налогодавац буџета и Горица Петровић која је водила целокупну инвестицију, окарактерисавши такво понашање као неодговорно вршење власти што су грађани општине Горњи Милановац и 24. априла потврдили. Због грубог кршења закона, Горица Петровић ће у најкраћем могућем року бити смењена са места начелнице Општинске управе.


 IVANJICA — У петак поподне Ивањица се орила песмом, свирком  и игром. Дефиле учесника смотре „Звуци Голије, Јавора и Мучња“ који се од Дома културе у Ивањици кретао кроз парк до центра града предвођен трубачима, изазвао је одушевљење мештана који су уживали гледајући ревију народних ношњи, а коло које су сабораши одиграли на центру Ивањице изазвало је бурне аплаузе Ивањичана и туриста  који су пратили ову манифестацију и уживали у поподневној кафи у оближњим кафићима и ресторанима.

1 2 3 19