Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, na današnjem zasedanju Skupštine grada, izjavio je – odgovarajući na optužbe iz Dveri – da niko, posebno ne Alesandar Vučić, ne mrzi grad Čačak i da upravo zahvaljujući odlukama republičkih nadležnih tela, Čačak dobija značajna sredstva za unapređenje privrede, kulture, ustanova od opšteg značaja i infrastrukture.


Komunalna policija grada Čačka apeluje na sve građane da ne vrše paljenje na otvorenom prostoru. U saopštenju se navodi da su tokom prethodnog perioda intervenisali na gašenju 12 manjih i na dva požara većih razmera zajedno sa sektorom za vanredne situacije MUP-a Čačak.


Na osnovu Odluke o finansiranju potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji opštine Gornji Milanovac raspisan je Konkurs za godišnje programe, koji je objavljen na sajtu opštine Gornji Milanovac i u lokalnom listu „Takovske novine“.


Na internacionalnom takmičenju u modernom plesu Vienna Dance Open, održanom od 24. do 26.februara u Beču, baletski studio Doma kulture „Force“ ostvario je do sada najveći uspeh na međunarodnim takmičenjima, saopšteno je danas.


Sedmoro korisnika Pozajmnog odeljenja gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ u Čačku dobilo je priznanje „najvredniji čitalac 2016.godine“. Nagrade su dobitnicima uručene na prigodnoj svečanosti u Maloj sali čačanskog Doma kulture.


Glumac Milanovačkog pozorišta Draško Obrenović dobitnik je nagrade “Milivojev štap”, festivala varoških pozorišta Srbije koji se ove godine po 13. put organizuje u Požarevcu. Obrenović je nagradu dobio za maestralno tumačenje lika Nikole Kosa u predstavi “Doktor Šuster”, autora Dušana Kovačevića, koju je na scenu postavio Branko Knežević.


U Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović” u Čačku sinoć je održana promocija zbirke eseja i likovnih kritika Momčila Nastasijevića pod nazivom “Religiozno osmišljenje umetnosti”.


Prošle sedmice u Beogradu je održana svečana dodela nagrada najboljim edukatorima Srbije za 2016. godinu u okviru projekta koji je pre tri godine pokrenulo Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“.


Na Zlatiboru je, u od 25. do 28. februara, održana treća po redu Studentska politička konferencija “Zlatibor open 2017”, seminar studenata Fakulteta političkih nauka, koji se realizuje sa ciljem da studenti koji u njemu učestvuju, kroz edukativna predavanja i radionice steknu širu i potpuniju sliku o mnogim aktuelnim pitanjima u zemlji i u svetu.

1 2 3 30