„Napuljski diplomata“ naziv je novog romana Maria Liguorija koji govori o čoveku koji je iz Napulja došao u Beograd. Došao je iz grada pod najlepšim nebom i suncem, gde ljudi uz divne pesme uživaju u ukusnoj hrani i najboljem vinu. Došao je sa snovima i noćnim morama, sa velikim očekivanjima i bremenom tajanstvenog nasleđa. Baš kao što se i sam autor romana preselio pre par godina u Srbiju, gde radi i piše na italijanskom i srpskom jeziku. Svoj najnoviji roman predstavio je čačanskoj publici u klubu Doma kulture.


Učenici čačanske Gimnazije održali su muzičko-poetsko veče na velikoj sceni Doma kulture povodom obeležavanja 180 godina rada škole. Ovom prilikom publici je predstavljeno najbolje od poezije i moderne muzike engleskog, francuskog i nemačkog jezika. Priredba je bila humanitarnog karaktera, a sakupljeni novac gimnazijalci će pokloniti dečjem odeljenju čačanske Bolnice.


Na Keju je danas počela izgradnja novog dečjeg igrališta i teretane na otvorenom. Sredstva je obezbedio Sportski centar „Mladost“ preko projekta Zajednici zajedno Naftne industrije Srbije. Vrednost investicije je tri miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni za dve do tri nedelje, što će zavisiti od vremenskih prilika.


Stanari čačanskog solitera u Nemanjinoj 80 ostali su bez dela parking prostora jer je sud vratio parcelu ranijem vlasniku u postupku restitucije. Međutim, stanari se teško mire sa odlukom suda jer smatraju da je parking prostor bio priveden nameni i da nije trebalo da bude vraćen u procesu restitucije. Za odluku suda krive nadležne iz Gradske uprave za urbanizam, koji su protivno nalazu veštaka, navodno, tvrdili da prostor nije priveden nameni.


U 11 Mesnih zajednica opštine Gornji Milanovac izabrani su novi Sveti i predsednici. U tri su bili neuspešni zbog nedostatka kvoruma na zborovima građana, dok je u nekima odziv od oko 30 posto meštana prevazišao očekivanja, kažu u opštinskoj Upravi. Izbori su počeli 18. novembra i trajaće dok ne budu sprovedeni u ukupno pedeset jednoj mesnoj zajednici.


Opštinsko veće Lučana usvojilo je na današnjoj sednici izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine. Konstatovano je da su prihodi ostvareni u ukupnom iznosu od 406 miliona dinara, ili 82% od planiranih sredstava. Rashodi za isti period su 391 milion, tako da je ostvaren suficit budžeta od 15 miliona dinara. Na predlog Sportskog saveza opštine Lučani FK „Mladost“ proglašen je za organizaciju od posebnog značaja za lokalnu zajednicu.


Odbornici opozicije predali su predlog da se u dnevni red zasedanja Skupštine grada Čačka u petak, 1. decembra, uvrsti dodatna tačka o obrazovanju anketnog odbora koji bi utvrdio učinjenu štetu nastalu zbog, navode, donetih nezakonitih odluka o cenama boravka dece u vrtićima i jaslicama u predškolskim ustanovama. Kako se navodi u saopštenju, ovaj anketni odbor bi imao i zadatak da utvrdi u kojoj meri je bilo iznošenja podataka o deci koje roditelji ostavljaju u tim ustanovama. Savet za statut, druge propise i organizaciju lokalne skupštine prihvatio je ovaj predlog opozicije.


Povodom obeležavanja 1. decembra – Svetskog dana borbe protiv HIV / AIDS – a, čačanski Zavod za javno zdravlje i ove godine sprovodi dobrovoljno, anonimno i besplatno testiranje na HIV. Testiranje će se obaviti sutra, 29. Novembra, u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, soba 28 u Domu zdravlja, od 15 do 17 časova, kao i u restoranu Studentskog centra od 13 do 15 časova.

 


U dvorani Breza u Gornjem Milanovcu juče je održan fudbalski turnir povodom proslave 105 godina postojanja Fudbalskog kluba Takovo I 40 godina Odbojkaškog kluba Takovo. Pred oko 600 gledalaca odigrana su dva susreta između veterana Takova I ekipe estradnih zvezda odnosno veterana Crvene zvezde i Partizana a potom je u hotelu Šumadija održano donatorsko veče.

1 2 3 22