Tokom ove nedelje se igraju sve utakmice 16-og kola ABA 2 lige a poslednji susret ove runde će u četvrtak sa početkom u 18 časova odigrati Zrinjski I Borac. Kako se bliži kraj prvenstvene trke I sve je neizvesnija borba za plasman na završni turnir ovaj susret je od velike važnosti za oba rivala I sa pravom nosi epitet derbija kola.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu presekli su lanac ilegalne trgovine akciznom robom i zaplenili 246 kilograma kafe, bez prateće dokumentacije. Policija je kafu pronašla sinoć, u mestu Konarevo kod Kraljeva, u putničkom vozilu marke „audi“ novopazarskih registarskih oznaka. Protiv tridesetosmogodišnjeg vozača sa područja Novog Pazara podneta je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Kafa i vozilo su uz potvrdu oduzeti i predati radnicima Poreske uprave terenske kontrole i pripadnicima poreske policije iz Kraljeva, navodi se u saopštenju policije.


Od 1. decembra prošle godine uvedena je nova zakonska obaveza lokalnim samoupravama, a to je uvođenje Kodeksa ponašanja lokalnih službenika. Iako ne postoje sankcije za probijanje roka za pisanje i donošenje Kodeksa, ova tačka dnevnog reda bila je na poslednjoj sednici Skupštine opštine Ljig, održanoj krajem 2017. i Kodeks je već počeo da se primenjuje. Šta on podrazumeva, saznajte u narednim minutima.


„Pitaj da bi istražio“ naziv je prve od deset radionica, koju su vodili učenici Tehničke škole u Čačku. Oni su u svojstvu vršnjačkih edukatora svojim drugarima na vrlo interesantan način pokazali jednostavne korake koji vode ka boljoj komunikaciji. Cilj radionica je podsticanje mašte i kreativnosti kao i korišćenje srpskog jezika u svakodnevnom životu.


Jednodnevno besplatno savetovanje za pravna i fizička lica iz javnog i privatnog sektora, na teme završnih računa, poreskih i zakonskih aktuelnosti u sferi poslovanja, održano je u hotelu Beograd u Čačku. Organizator savetovanja je kompanija Paragraf Lex, koja pravnim i ekonomskim izdanjima pomaže zainteresovanim subjektima da isprate novine u pravnim propisima i njihovoj primeni.


Prosečna decembarska neto zarada zaposlenih u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, bila je 54.344 dinara. U Moravičkom okrugu najniže zarade i u decembru imali su stanovnici Ivanjice koji su u proseku primili po 41.375 dinara. Najveće plate u okrugu i u decembru imali su žitelji Lučana kojima je u proseku isplaćeno po 63.437 dinara, a potom zaposleni u Gornjem Milanovcu sa prosečnih 54.277 dinara, dok je u Čačku prosečna zarada bila 44.788.


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i razvojni program Evropski PROGRES predstavili su danas u beogradu rezultate projekta „Golija – prelaz od planiranja ka razvoju“. Tokom 18 meseci sprovođenja ovog projekta koji je imao za cilj stvaranje uslova za održivi razvoj Parka prirode „Golija“, izrađena je nedostajuća planska dokumentacija za koridore infrastrukture na području Parka, a u konsultacijama sa svim zainteresovanim stranama definisani su predlozi modela upravljanja kao i akcioni plan za razvoj Golije.


Nakon sprovedenog postupka izbora načelnika Opštinske uprave, većnici Lučana na današnjoj sednici postavili su Vesnu Kodranov na ovu funkciju. Na sednici je utvrđena i ekonomska cena boravka dece u PU „Naša radost“ za 2018. godinu. Tako će roditelji za boravak jednog deteta u vrtiću mesečno izdvajati 4,220 dinara, što je za 110 dinara više nego prethodne godine. Većnici su usvojili i program rada Međuopštinskog istorijskog arhiva za 2018. godinu.


Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj i investicije milanovačke opštinske Uprave, Kancelariji za javna ulaganja Republike Srbije predalo je na verifikaciju projektnu dokumentaciju za prvu fazu rekonstrukcije opšte bolnice. Kancelarija će finansirati radove, dok je milanovački LER u obavezi da pripremi projekte.


Svoju krsnu slavu Savindan danas su obeležili i članovi Pokreta Dveri u Čačku. Predsednik gradskog odbora Dragan Ćendić u izjavi medijima naveo je da se nada da će mladi ostati u Srbiji i da će im u spostvenoj zemlji biti zagarantovana budućnost.

1 2 3 20