ČAČAK — Povodom gostovanja lidera Dveri Boška Obradovića u emisiji „Upitnik“ Radio-televizije Srbije, član predsedništva SNS-a i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, oglasio se izjavom za javnost, koju prenosimo u celosti:


Prezentacija univerziteta, fakulteta, akademija i visokih škola Srbije naziva „INDEKS 2018” održaće se 16. marta umesto 28. februara kako je ranije planirano, saopšteno je iz Turističke organizacije Čačka koja već 14 godinu za redom priređuje ovaj događaj. Održavanje manifestacije se odlaže, kako je navedeno, zbog nepovoljnih vremenskih uslova.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku rasvetlili su tri razbojništva izvršena u proteklih mesec dana na području grada. Policija je uhapsila A. S. (34 godine) iz Čačka osumnjičenog da je, maskiran i uz pretnju nožem, od radnica dve prodavnice i apoteke otuđio novac. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu u Čačku, navodi se u saopštenju policije.


U okviru 13. kola Druge futsal lige Srbije Metalac Kolorado je pred svojim navijačima savladao ekipu Požarevca rezultatom 2-0. Požarevljani su u Milanovac doputovali u punom sastavu ali propust uprave kluba, gde petorica igrača nisu imala overene lekarske preglede, je uslovio da nastupe sa samo devet igrača u protokolu. Ipak, to ih nije sprečilo da pruže žestok otpor domaćinu koji je odigrao možda i najlošiju partiju u dosadašnjem toku šampionata.


Na sedmodnevnom zimovanju na Zlatiboru trenutno se nalazi druga grupa dece iz lučanske PU „Naša radost“. U grupi se nalazi 86 mališana iz Guče, Markovice i Kaone, uzrasta od 3 do 7 godina. Kako provode dane, juče je proverila predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić, ali i naša ekipa.


Uprava Ministarstva rada Srbije za bezbednost i zdravlje na radu danas je pozvala poslodavce da primene propise o zaštiti zaposlenih tokom rada napolju po hladnoći i da im obezbede adekvatnu opremu, tople pomoćne prostorije i tople napitke. Upozorava se da inspekcija rada može da poslodavcu naloži preduzimanje mera, a i da podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavca koji ne primenjuje preventivne mere ili ako zaposlenima ne obezbedi sredstva i opreme za ličnu zaštitu na radu. Kazne za to su od 800.000 do milion dinara za pravno lice, od 400.000 do 500.000 dinara za privatnog preduzetnika, a za odgovorno lice kod poslodavca od 40.000 do 50.000 dinara.


„Preko novoizabranih organa Mesnih zajednica na teritoriji opštine Gornji Milanovac već smo podelili novac za naftne derivate koji su potrebni meštanima za mehanizaciju kojom čiste nekategorisane puteve,“ izjavio je danas predsednik opštine Dejan Kovačević. Održavanje magistralnih pravaca u nadležnosti je Puteva Srbije, a lokalne čisti Javno preduzeće za izgradnju opštine.


Većih zastoja na putnim pravcima na teritoriji Čačka nema, a nadležne službe sa 12 radnih mašina aktivno čiste sneg već 24 časa, izjavio je direktor JP Gradac Dragan Vukajlović. JP ,,Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimsku opremu i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.


Vršilac dužnosti direktora apotekarske Ustanove u Milanovcu, Milovan Rosić, danas je na sednici lokalnog parlamenta razrešen ove funkcije. Prema rečima predsednika opštine, Dejana Kovačevića, njemu je istekao mandat, ali će u zakonskim okvirima obavljati isti posao do izbora novog direktora ili kraja konkursa za davanje u zakup apoteke privatnom licu. Konkurs ističe 15 marta.


U prisustvu predstavnika lokalnih samouprava koje se vodom snabdevaju sa sistema Rzav, danas je na brani Svračkovo svečano obeleženo probijanje optočnog tunela. Za probijanje tunela dužine 240 metara i prečnika 8,5 metara bilo je potrebno oko godinu dana. Namena optočnog tunela je da se reka skrene u njega kako bi nesmetano mogla da se gradi brana visine 68 metara.

1 2 3 23