„Uprkos obilnim padavinama na teritoriji milanovačke opštine za sada nema bujičnih tokova koji ugrožavaju useve i domaćinstva, a zalihe protivgradnih raketa su dovoljne za eventualna dejstva strelaca do kraja leta,“ izjavio je za Telemark načelnik Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini, Milorad Dimitrijević. Na zahtev kancelarije za javna ulaganja, ministarstva za lokalnu samoupravu i ministarstva poljoprivrede, Štab je pre dva dana poslao izveštaje o šteti na usevima i putevima usled nevremena tokom druge sedmice juna.


Druga sezona internacionalnog Eurocrem odbojkaškog kampa Vladimira Vanje Grbića za decu i mlade, uzrasta od 8 do 20 godina, počela je 18. juna i trajaćedo 28. jula na Zlatiboru. Jedan od sadržaja je i druženje sa legendarnim odbojkaškim zvezdama ovog puta sa brazilskim reprezentativcem Žilbertom Filjom i čuvenim poljskim reprezentativcem Pavełom Zagumnijem.


Hram Svetog kneza Lazara na brdu Ljubiću obeležio je svoju slavu – Vidovdan. Pred velikim brojem vernika i predstavnicima grada liturgiju je služio Episkop žički Gospodin Justin. Vidovdan je jedan od najznačajnijih srpskih verskih i državnih praznika, kojim se obeležava stradanje Svetog velikomučenika kneza Lazara i svetih srpskih mučenika stradalih u Kosovskom boju 1389. godine.


Parastosom svim žrtvama Prvog i Drugog svetskog rata na spomen obeležju na Bjeloševcu, danas je obeležen Vidovdan u opštini Lučani. Na ovom prostoru približno u isto vreme 1914.-te i 1944.-te godine odigrale su se dve značajne bitke.


Sve učestalije izjave opozicionih učesnika milanovačke političke scene, predsednik lokalnog parlamenta, Lazar Nikolić, inače iz redova SPS-a, smatra pokušajem destabilizacije vlasti i mobilizacije birača pred, kako je naveo, neke buduće izbore. Razlozi da opozicija od republičkih vlasti traži da se u opštinu uvede privremena uprava, za Nikolića ne odgovaraju realnosti.


Protekla 24 sata kiša skoro neprestalno pada što je dovelo do porasta vodostaja Ibra na pojedinim mestima čak i do 85 centimetara. Posebno je bio ugrožen reon sa slivovima prema Goču, Gokčanici, Mlanči. Zbog porasta vodostaja i na reci Ibar odložen je i veseli spust za narednu nedelju, 8.jul, potvrdio jenačelnik Odeljenja za vanredne situacije, Radoica Kočović.


Milanovačko pozorište, sa predstavom DOKTOR ŠUSTER Duška Kovačevića, osvajač je najvećeg broja nagrada na „Trinaestom internacionalnom festivalu amaterskog teatra“ u Laktašima, ukupno pet. Festival je trajao od 21. do 24. juna. U konkurenciji za priznanja bile su najbolje predstave iz Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Takmičenje u Laktašima za milanovačke glumce bilo je prvo van granica Srbije posle raspada Jugoslavije.


U Ljigu je nedavno počelo asfaltiranje puteva i rekonstrukcija postojećih, krpljenje udarnih rupa, a naredne sedmice nastavljaju se radovi oko Doma zdravlja i na prioritetnim ulicama. Radove izvodi Preduzeće za puteve Štrabag a investira Javno preduzeće putevi Srbije.


Podatak da trećina mladih koji upišu fakultet ne razmišlja da ostane u Srbiji za gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića je poražavajući. On je danas pozvao mlade da ostanu u svojoj domovini i vrate se u Čačak po završetku školovanja jer se nada da će biti svoreni uslovi za pristojan život.


U Kraljevu je održana pokazna antiteroristička vežba svih bezbednosnih snaga Srbije pod nazivom „Zajednički udar 2018“. Tom dogašaju prisustvovao je i predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

1 2 3 19