Kanal regionalne TV Telemark od sutra će na IP TV platformi Telekoma Srbije biti dostupan na kanalu broj 589, sapšteno je danas iz te telekomunikacione kuće.


Na ovogodišnjem, desetom po redu turniru u malom fudbalu „TROFEJ GORNJEG MILANOVCA“, ukupan nagradni fond za seniore je 350 hiljada dinara. Pored juniorske, organizatori su uveli i pionirsku kategoriju takmičenja kako bi podstakli najraniju selekciju budućih futsal seniora. Oni će se boriti za celu sumu koja će u međuvremnu biti prikupljena od kotizacija za mlađe kategorije. Termin za prijave je otvoren, a turnir počinje 13. decembra i trajaće dve sedmice u hali Breza.


Bogat program za novogodišnje praznike očekuje sve one, koji odluče da isprate 2018 i dočekaju 2019. na Zlatiboru. Kako je saopšteno na konferenciji za novinare u Beogradu povodom predstavljanja turističke ponude za zimsku sezonu, turistička organizacija Zlatibora, u saradnji sa kompanijom “Pionir”, za 30 i 31.decembar svim posetiocima poklanja koncert Nevernih Beba i Dragane Mirković na Kraljevom trgu, kao i organizovan doček Pravoslavne Nove godine na istom mestu. Otvaranje skijališta Tornik očekuje se polovinom decembra, a kako je saopšteno gotovo svi paket-aranžmani za novogodišnje praznike u zlatborskim hotelima već su rasprodati.


Književni klub ,,Dragoslav Grbić“ i gradska Biblioteka organizovali su promociju knjige ,, Čačanski pesnički horizonti“ u klubu Doma kulture. Knjiga sabira poetsko stvaralaštvo 37 čačasnkih pisaca, čiji su stihovi nagrađivani na književnim konkursima širom zemlje i regiona.


Crveni krst Čačak u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u čačanskim srednjim školama. Za tri sata, u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi prikupljeno je 26 jedinica dragocene tečnosti, a krv su mogli da daju punoletni učenici.


U organizaciji UG „Sretenje“, juče je u Požegi održana javna rasprava povodom izrade nacrta Strateškog plana za naselje Treći reon.
Radi se o nastavku projekta „Razvojno planiranje u reonima opštine Požega“, koji uz podršku Olof Palme Centra iz Švedske realizuje ovo požeško udruženje.


Novih 11 podzemnih kontejnera postavljeno je na šest lokacija u užem centru Čačka. Njihov kapacitet je od tri do pet kubika, a postavljeni su u sklopu realizacije redovnog programa poslovanja JKP „Komunalac“.


Opštinska izborna komisija Lučana proglasila je pod rednim brojem 8. listu „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, za lokalne izbore 16. decembra.
Izborna lista čiji je nosilac Milenko Milekić je kompletna, odnosno sastavljena je od 35 odborničkih kandidata.


Profesori i nastavnici u 28 škola u Čačku danas nisu održali prvi čas u prvoj i drugoj smeni zbog štrajka upozrenja. U štrajku je bilo i 10 od 11 škola u Milanovcu, dok je u Ivanjici štrajkovala polovina od 12 škola. Prosvetari, članovi sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja danas štrajkuju u znak protesta, jer Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete nisu ispunili obećanja data tokom pregovora u oktobru mesecu, a koja se tiču platnih razreda i povećanja plata od 14,6 odsto.


„Na predstojeće izbore u Lučanima PUPS ide samostalno, a na redovnim 2020. u Milanovcu partija nikako ne sme biti ispod cenzusa“, izjavio je predsednik gradskog odbora PUPS-a u Čačku, Ilo Mihajlovski, na osnivanju milanovačkog odbora partije. Prema rečima novoizabranog potpredsednika milanovačkog opštinskog odbora PUPS-a, Čede Ćurčića, u narednom periodu na lokalu zalagaće se, osim ostalog, za jednaka prava zaposlenih, vojnih, poljoprivrednih i penzionera samostalnih delatnosti. 

1 2 3 18