Knjiga ,,Medaljoni Rusije“ prof. dr Violete Rašković Talović promovisana je čačanskom Domu kulture. Autorka je prenela impresije života u Rusiji, sabirajući tekstove i intervjue o velikanima ove zemlje i njenom geo-političkom značaju u ovom istorijskom trenutku.


Manifestacija „Raspevano Dragačevo“ održaće se po 59. put danas, na treći dan Vaskrsa na letnjoj pozornici Kulturnog centra u Guči.
Početak ove smotre izvornog narodnog stvaralaštva zakazan je za 14 časova, uz učešće pevačkih grupa, instrumentalista, zdravičara, kulturno-umetničkih društava i trubačkih orkestara.
Posetioci manifestacije biće u prilici da uživaju u tradicionalnim jelima koja pripremaju poznati dragačevski ugostitelji.


Prodaja požeške fabrike „Budimka“, čije je bankrotstvo proglašeno krajem 2017. godine, zakazana je za 11. jun, po početnoj ceni od oko 4,5 miliona evra.
Nakon okončanja stečajnog postupka i pošto su se stekli uslovi za prodaju, poverenik stečajnog upravnika za „Budimku“, Đorđe Zečević obavestio je zainteresovane kupce, a njih je preko 20, o nameri, planu, načinu i rokovima prodaje.


Tačno u podne, na jedan od najvećih praznika, Vaskrs, na gradskom trgu zagrmelo je sa svih strana. Moto unija grada Čačka koja broji preko stotinu članova organizovala je tradicionalnu uskršnju vožnju. Okupljanje je počelo na trgu a pristigli su i bajkeri iz drugih gradova kako bi se priključili vožnji koja, prema rečima organizatora, ima za cilj i podizanje svesti svih učesnika u saobraćaju da su sa lepim vremenom, vozači motorcikala izašli na puteve i da je potrebna dodatna opreznost. Ovom prilikom bajekri su se kucali jajima i sa najmlađim sugrađanima.


Na jedan od najvećih hrišćanskih praznika, Vaskrs, članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke i Nove Srbije u Čačku, organizovali su akcije nadmetanja u kucanju jajima sa građanima.


U prisustvu brojnih vernika, drugog dana Vaskrsa, episkop žički Justin služio je jutros liturgiju u hramu svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku, naglasivši da je svet danas u velikoj duhovnoj krizi.


Na Skupštini vlasnika Kompanije Chips way iz Čačka dogovoreno je da se rukovođenje fabrikom prepusti timu mladih Čačana koje će na poziciji generalnog direktora predstavljati dosadašnji tehnički direktor Luka Jovanović. Prema rečima jednog od vlasnika koji je bio na čelu fabrike od 2012. godine Tomislava Bajevića, došao je trenutak kome se težilo, za proteklih šest godina dostignuti su rekordi u pogledu proizvodnje i plasmana proizvoda u sve tri proizvodne linije: čipsa, flipsa i kokica.
-Ovo je zajednički uspeh svih zaposlenih, kooperanata i nas kao vlasnika, jer zahvaljujući dobroj strategiji, požrtvovanošću radnika, dobrim odnosom kooperanata, ostvarili smo najviši nivo planiranog u pogledu kvaliteta, količina i plasmana proizvoda iz tri programa.Čačanski čips se našao među omiljenim grikalicama u 14 država od kojih je devet država Evropske unije. – rekao je Bajević.
Rast proizvodnje pratio je angažovanje mladih stručnjaka pred kojima će u narednom periodu biti ozbiljan izazov. Izgradnja proizvodne linije za slatki program ulazi u završnicu, a prvi slatki proizvodi iz čačanske Čipsare očekuju se već početkom leta.
-Investicija vredna oko dva miliona evra koliko iznosi ovaj projekat podrazumeva opremanje hale za proizvodnju u skladu sa najvišim standardima i početak proizvodnje novih proizvoda, ovoga puta sa slatkim ukusom. –najavljuje Tomislav Bajević i dodaje da je stalno investiranje u proizvodnju uz dobre i stručne kadrove ključna strategija Chips way -a.
Čačanska Čipsara je iz stečaja prodata 2012. godine konzorcijumu pet vlasnika, krajem iste godine obnovljena je proizvodnja, najpre sa 25 radnika. Danas je čačanska fabrika ima 145 zaposlenih, a sa pokretanjem nove linije očekuje se i novo zapošljavanje. Sa fabrikom sarađuje oko 200 kooperanata, među kojima su najbrojniji proizvođači krompira.
-Kadrovi su nam posebno važni jer bez dobrih kadrova nema dobrog rada. Formiran je odličan tim mladih stručnjaka na čelu sa Lukom Jovanovićem, za koje smatramo da su potpuno spremni da vode fabriku i da unošenjem mladalačke energije nastave kretanje uzlaznom linijom. Težili smo ovom trenutku da čačansku fabriku vode Čačani.-kaže Bajević i navodi da se dobar timski rad najbolje vidi u rastu proizvodnje jer, kako je rekao, količina proizvoda za celu 2014. godinu sada se proizvodi za jedan mesec. –zaključio je Tomislav Bajević.
Informativna Služba Kompanije Chips way


Još jedna akcija prikupljanja novca za devojčicu koja je ujedinila Čačane. Učenici Gimnazije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka i Kancelarijom za mlade, u sredu, 24.aprila sa početkom u 19 časova, u dvorištu ove škole organizuju humanitarni koncert na kome će da nastupe 3 benda, jedan reper i dj. Celokupni prihod od prodatih ulaznica za humanitarni koncert biće uplaćen za nastavak lečenja Mine Mesarović na specijalizovanoj klinici u Rimu.


Klub penzionera, svečano je otvoren u prostorijama Doma u Slatini, u nedelju, u 12,00 časova. Prvi klub za penzionere Udruženja „Ujedinjeni penzioneri Čačak“ na seoskom području otvoren je u Mrčajevcima, a nakon ovoga u Slatini, sledi otvaranje Kluba za penzionere u Preljini.


Udruženje privrednika „Unija 2000” u Čačku obeležilo je krsnu slavu Cveti, ulazak gospoda Hrista u Jerusalim. Unija je osnovana pre 19 godina, kao dobrovoljna zajednica malih i srednjih preduzeća, i već nekoliko godina članica je Foruma privrednika Čačka.

1 2 3 13