U cilju osnaživanja i lakšeg, zajedničkog nastupa na tržištu, poljoprivrednici Gornjeg Milanovca se sve češće udružuju i osnivaju zadruge, au time im pomažu i dr‚žava i lokalna samouprava.


Ministar odbrane RS Aleksandar Vulin obišao je učesnike komandno-štabne vežbe Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja „Cyber Tesla 2019.“ u Gornjem Milanovcu. Osim Vojske Srbije, Nacionalne garde Ohaja, na vežbi učestvuju i predstavnici državnog, privatnog, javnog i akademskog sektora, koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti. Obilasku vežbe prisustvovao je i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

 


Grad Čačak raspisao je konkurs za dodelu finansijske podrške učenicima i studentima, čije se studije finansiraju iz budžeta Republike Srbije za školsku 2018/2019. godinu. Konkurs traje do 30. novembra.


Od početka godine u porodičnom nasilju u Srbiji ubijeno je više od 10 žena, što je znatno manje u odnosu na prošlu godinu. Uvođenjem određenih novina u zakonsku regulativu, mnogim žrtvama nasilja dat je vetar u leđa da prijave ovave slučajeve.

1 2 3 9