Predstavnici Srpske radikalne stranke, kako su istakli na današnjoj konferenciji u Čačku poslali su dopis gradonačelniku Millunu Todoroviću da što pre reaguje kod resornog ministarstva kako bi se obezbedili pružni prelazi u čačanskim naseljima. Nebezbednost pružnih prelaza bila je tema i na juče odrđanoj sednici Republičkog parlamenta. Sa druge strane, pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović kaže da su ovom prilikom iznete neistine i da je Grad uz pomoć resornog ministarsva prošle godine izgradio dva nova prižna prelaza, čija je vrednost iznosila 40 miliona dinara.


U jednom od najvećih čačanskih sela Mrčajevcima, stanovnici, nažalost još uvek imaju problema sa kanalizacionom i vodovodnom mrežom, ali i elektrosnabdevanjem. Prema rečima člana Saveta mesne zajednice Ljubiše Spasovića, Grad je u proteklom periodu dosta uložio kako bi se rešili glavni infrastrukturni problemi. Još uvek se čeka na izgradnju trafostanice 35 kroz 10, a nadležni kažu da će taj projekat biti realizovan i time omogućen bolji život meštanima Mrčajevaca.


Svakog januara u PTT muzeju održava se tribina posvećena Nikoli Tesli. Na jubilarnoj 50-toj tribini tema je bila „Tesla kao studija slučaja kvantno-holografskih korelacija individualne i kolektivne svesti: kreativne i duhovne implikacije“


Na konferenciji za medije Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, pokrenuo je više tema vezanih za aktivnosti vladajuće stranke, ukazao na moguće propuste i najavio da je potrebno da građani izađu na izbore pogotovu na lokalnom nivou. Posebno se osvrnuo na izgradnji auto puta MIloš Veliki za koji je, kako je naveo, sve ugovore on sklopio, potpisao i obezbedio novac, dok je bio ministar.


Udruženje građana „Zlatiborski krug“ i ove godine je izabrano za pružaoca socijalnih usluga Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ i Pomoć u kući za stara lica. Ove usluge Udruženje će pružati tokom ove godine, a finansiraće se sredstvima lokalne samouprave.


Institut za ratarstvo i povrtarstvo od 26. do 30. januara 2020. godine na Zlatiboru organizuje „54. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije”. Uporedo sa  Savetovanjem  održava se i 46. Simpozijum “Poljoprivredna tehnika” u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada. Predavanja su praćena najnovijim dostignućima u predoplemenjivanju, oplemenjivanju, tehnologiji gajenja i semenarstvu ratarskih i povrtarskih biljaka.


Čačanska ustanova „Zračak“ juče je prioslavila slavu časne Verige. Korisnici ustanove uz pomoć svjih drugara iz Muzčke škole pripremili su prigodan program za sve zaposlene i goste. Ustanova Zračak ima 80 korisnika, o kojima brine 20 zaposlenih i može se pohvaliti odličnim uslovima za rad.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Mrkonjić Gradu da je Vlada Srbije donela odluku da subvencioniše privrednike u Republici Srpskoj u visini većoj nego što su subvencije u Srbiji, s ciljem da se „podstakne opstanak srpskog naroda i razvoj Republike Srpske“. On je ovom prilikom istakao da Srbi mogu da žive u više država, ali da nam je narod jedan, jedinstven.


Od 01. do 14. februara biće moguć uvid u Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu prilikom izgradnje deonica Moravskog koridora – Mrčajevci-Preljina i Adrani-Mrčajevci, prenosi agencija MNA.  Uvid u Studiju moguć je u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine, kao i u gradskim upravama  Čačak i Kraljevo radnim danom od 09:00 do 12:00 časova, uz prisustvo predstavnika stručne službe.

1 2 3 17