U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do sada je testirano 20 osoba za koje se sumnjalo da imaju koronavirus i uzorci kod svih su negativni, objavljeno je jutros na specijalizovanom sajtu za praćenje virusa COVID-19.


U sali Gradskog veća u Čačku profesor doktor Milan Radunović danas je održao prezentaciju projekta „Čišćenje jezera Međuvršje“. Prezentaciji je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu životne sredine dr Branislav Blažić koji je istakao da je Čačak za korak ispred drugih gradova po pitanju rešavanja problema vezanih za životnu sredinu.


Članovi Štaba za vanredne situacije u Čačku usvojili su danas preventivne mere koje će se primenjivati u narendom periodu kako bi se smanjili rizici od poplava na četiri reke drugog reda. U planu je sanacija Ostrovske i Bresničke reke, kao i kanala Slatina i Junato.


Košarkaš Svetozar Popović koji se nedavno priključio ekipi Borca, izjavio je da su mu teško pali zvižduci i uvrede koje je na poslednjoj utakmici dobio od strane jednog dela navijača. Ovom košarkašu pojedini navijači očito nisu zaboravili njegovu ulogu u incidentima na utakmici Borca i Zlatibora, kada je iskusni plejmejker nosio dres kluba iz Čajetine.


Fudbaleri Zlatibora nakon zimske pauze nastavljaju takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Posle priprema i nekoliko prijateljskih utakmica na Zlatiboru i u Crnoj Gori ekipa Predraga Ristanovića prvi meč u drugom delu prvenstva odigraće u subotu protiv Metalca u gostima.


Direktor Naftne industrija Srbije i minstri policije i prosvete, potpisali su Memorandum o saradnji i razmenili sporazume sa 12 lokalnih samouprava o finansiranju projekata iz programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Sredstva u vrednosti od 114.500.000 dinara biće upotrebljena za modernizaciju bezbednosno-informacionih sistema u obrazovnim ustanovama i za digitalizaciju, a među 12 loklanih samouprava je i Čačka.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjem sastanku s predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv novog koronavirusa, dogovoren „komplet mera prevencije i hitnih reakcija“ nadležnih organa protiv tog virusa i da u Srbiji nema zaraženih. Istakao je da u vezi sa tim virusom u Srbiji neće biti nikakvih problema, osim, kako je naglasio, s namernim ili slučajnim izazivanjem panike.


Sve nadležne službe preduzele su sve neophodne mere kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje u Čačku Aksentije Tošić. On je rekao i da će ova ustanova tokom marta kontrolisati putnike na aerodromu “Morava”. Tošić je na konferenciji za medije rekao da su sve zdravstvene ustanove na području Moravičkog okruga – dve bolnice i četiri Doma zdravlja, dobili jasna uputstva kako da reaguju u slučaju pojave koronavirusa.


Kineski zvaničnici su saopštili da je prijavljeno novih 555 slučajeva obolelih od koronavirusa u tri provincije, kao i da su se prvi zaraženi pojavili u pet zatvora, prenosi agencija MNA. Do sada su u toj zemlji život izgubile 2.763 osobe, a broj zaraženih je premašio 80.000.

1 2 3 15