U sportskoj hali u Atenici u toku je postavljanje kreveta i drugog inventara gde će biti smeštene osobe kod kojih bude potvrđeno prisustvo korona virusa, a imaju blage simptome. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, tokom današnjeg obilaska hale, rekao je da je u planu postavljanje ukupno 200 ležajeva, kao i da će za nekoliko dana taj prostor biti u funkciji.


Javno komunalno preduzeće “Komunalac” je juče dana postavio posude od 1.000 litara, na 10 lokacija u gradu, sa već pripremljenim dezinfekcionim sredstvom – NATRIJUM-HIPOHLORITOM. Posude se nalaze ispred Halk Banke, na trgu, kod fontane, u Veselina Milikića, kod Doma zdravlja, istred Osnovne škole „Ratko Mitrović“, na parking kod Hotela „Morava“, ispred tržnog centra „DIS“, O.Š. „Sveti Sava“, sportskog terena kod Vatrogasnog doma), u Nemanjinoj na raskrsnici sa Obilićevom i na Ljubić Keju, ispred Sportskih terena.


Na području Lučana korona virus potvrđen je i kod treće osobe, a obolela osobe je u stabilnom stanju i leči se u čačanskoj bolnici, saopšteno je posle jutrošnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije, a prenosi agencija MNA.


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je prema jučerašnjim podacima, približno 290 građana naše zemlje prekršilo meru samoizolacije i protiv njih su pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima, piše na sajtu Vlade Republike Srbije.


U poslednja 24 sata u Gornjem Milanovcu u Bolnicu su primljena u dva lica sa simptomima sličnim korona virusu. Za jedno lice se zna da je bilo u direktnom kontaktu sa zaraženim koji je prebačen u Kragujevac, rečeno je na sednici jutrošnjeg štaba za vanredne situacije. Takođe, saopšteno je da u protekla 24 sata nije bilo kršenja policijskog časa.


Prema informacijama koje smo dobili jutros od sada će se svi podaci u vezi sa korona virusom, odnosno brojem obolelih i zaraženih u Čačku dobijati od kriznog štaba Republike Srbije. Zbog te odluke, jutrošnji sastanak Kriznog štaba Čačak nije bio otvoren za medije. Samim tim nemamo jutrošnje podatke o broju zaraženih ili primljenih u Bolnicu.


Kako prenosi agencija MNA, uprava saobraćajne policije saopštila je sinoć da je u prethodnom periodu uočen povećan broj saobraćajnih prekršaja, neposredno pred početak mere zabrane kretanja, zbog čega će u narednom periodu saobraćajna policija obavljati pojačanu kontrolu.


Grad Čacak i JKP „Komunalac“ su juče 15 časova počeli sa podelom Natrijum hipohlorita za dezinfekciju, namenjenu našim sugrađanima. Tankovi se nalaze na 10 lokacija u gradu, a na svakom se nalazi uputstvo.

1 2 3 24