U Gornjem Milanovcu se 29 osoba, koje su bile u kontaktu sa novozaraženim licem, nalaze u kućnoj izolaciji, uključujući i njihove porodice. U protekla 24 sata dva lica prekršila su zabranu kretanja u vreme policijskog časa, od kojih je jedno starije od 65 godina, rečeno je na današnjem Štabu za vanredne situacije.


Agencija „Niveus tim“ iz Gornjeg Milanovca, počela je podelu paketa najugroženijim sugrađanima. Tokom vikenda podeljeno ih je oko stotinu , težine do 25 kg.


U ovim trenucima solidarnost je najvažnija. Tako je vlasnica čačanske radionice za izradu torti i kolača “Dezert” Zorica Selaković, odlučila da priredi slatko iznenađenje za volontere koji poslednjih par sedmica neprekido rade. Kolače pripremljene za korisnike učeničkih i studentskih domova poslali su i deci u Zvečanskoj.


Šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku, Mihailo Luković, rekao je da će se brisevi ubuduće slati u kraljevački Regionalni veterinarski institut koji ima laboratoriju osposobljenu za ove potrebe. Samim tim, kako je naveo Luković, brisevi će se dobijati brže.


Tokom prethodnog dana u Opštu bolnicu su primljena tri nova pacijenta, a jedan je otpušten. Ukupan broj bolenika koji se leči u toj zdravstvenoj ustanovi je 22, saopšteno je posle jutrošnjeg sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa.


Javno komunalno preduzeće “Komunalac” saopštilo je da će u saradnji sa komunalnom inspekcijom i milicijom, licima kojima je određena mera kućne izolacije, podeliti na kućnu adresu plastične vreće – kese žute boje za odlaganje otpada.


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku danas je počela besplatna pripremna nastava na daljinu za 220 maturanata srednjih stručnih škola i gimnazija koji nameravaju da upišu prvu godinu studija u školskoj 2020/2021. godini.


U Srbiji je potvrđen ukupno 741 slučaj obolelih od Kovida-19. Prema poslednjim podacima sa jučerašnje redovne konferencije, registrovano je 13 umrlih, dok su danas preminuli vladika valjevski Milutin i pacijentkinja u Kliničkom centru Vojvodine, prenosi RTS.

1 2 3 23