Počevši od petka za ulazak u Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane, preporučeno je juče Vladi Srbije, prenosi agencija MNA. Ova preporuka trebalo bi da bude potvrđena u četvrtak, na sednici Vlade.


Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademsih i integrisanih akademskih studija na Fakultet tehničkih nauka u Čačku obaviće se od 24.do 26.jula, a polaganje prijemnog ispita zakazano je za 2.jul. Sadašnji studenti od prvog juna kreću sa polaganjem ispita.


U noćašnjem nevremenu na području Čačka problema je bilo u nekoliko naselja gde je voda ušla jedan broj podruma i drugih prizemnih objekata. Reč je o mestima gde su se isti problemi javljali i ranije. Usled velike količine vode za kratko vreme pojedine ulice su bile poplavljena, zbog čega su intervenisali radnici javno komunalnih preduzeća. Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića grad je u prethodnom periodu čisteći vodotokove prvog I drugog reda učinio puno da se ne ponove poplave iz 2014. I 2016.godine.


Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici prihvatili su amandman odbornika Aleksandra Maksimovića da u Predlogu odluke o boravišnoj taksi stoji da istu korisnik usluga plaća za svaki dan boravka u ugostiteljskom objektu za smeštaj u iznosu od 95 dinara.Utvrđeni su boja uniforme i oznaka komunalne milicije, kao i boja i način označavanja vozila i plovila koja koriste.Razmarani su izveštaji o radu gradskih uprava za inspekcijski nadzor,društvene delatnosti i opšte i zajedničke poslove za 2019. godinu. O ovim, ali i drugim tačkama dnevnog reda sutra će se izjašnjavati odbornici Skupštine grada.


U okviru kampanje “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju”, Turistička organizacija Srbije počela je sa predstavljabnjem znamenitosti istočnog dela nače zemlje. Promocija turitma u Srbiji obuhvata i opštinu Kladovo sa mnogobrojnim turističkim potencijalima, amedju njima sigurno najzpoznatija hidroelektrana i nacionalni Park Đerdap.


Elektronsko zakazivanje za testiranje i upis dece u prvi razred osnovne škole u Srbiji počinje 28. maja, najavilo je Ministarstvo prosvete. Ministartsvo i Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremili su nove procedure upisa dece u prvi razred.


Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove nastavlja da izlaže na javni uvid deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Čačka za izbore za narodne poslanike i odbornike, raspisane za 21. jun ove godine. Birački spisak je izložen u sedištu loklane samouprave u kancelariji broj 213 na drugom spratu, a njegovo zaključenje je 5. juna u ponoć.


Lepote Istočne Srbije, od Kladova do Srebrnog jezera, prve su u nizu koje je Turistička organizacija Srbije (TOS) u okviru kampanje „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ predstavila javnosti kao moguću destinaciju za odmor u zemlji ovog leta.


Turistička privreda Srbije je zbog celokupne situacije sa KOVID-om 19 pretrpela velike ekonomske gubitke. Tako je i sa Zlatiborom koji poslednjih godina beleži rapidan porast broja posetilaca iz svih krajeva sveta. Period od aprila do juna rezervisan je bio za đačke ekskurzije i kongresni turizam, što je ove godine izostalo. Međutim, turistički poslenici se pripremaju za letnju sezonu za koju, prema do sada iskazanom interesovanju i pozivima, imaju nagoveštaj da će biti vrlo dobra.


„Ništa se značajno ne povećava broj poljoprivrednika koji osiguravaju svoj zasad, to je i dalje na nivou 12, 13 odsto od ukupnog broja“, izjavio je za agenciju MNA ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović tokom današnje posete Čačku.

1 2 3 9