Čačak je danas domaćin 49. ZLATNOG POJASA, u okviru koga se održava i državno prvenstvo za seniore. Propisane mere od Vlade republike Srbije, bez publike. Zlatni pojas trebalo je da se održi u aprilu, kada su učešće potvrdili takmičari iz Japana, Španije, Italije i Engleske.


Procenjuje se da je na području Čačka, Lučana, Arilja i Gornjeg Milanovca, poplava pričinila gotovo potpunu štetu na oko 1.000 hekatara poljoprivrednog zemljišta, izjavio je agenciji MNA savetodavac za ratarstvo Milan Damljanović.


Više od 40 takmičara iz nekoliko gradova u Srbiji, ali i dve zemlje regiona, učestvovao je danas u Čačku na 15. po redu Memorijalnom kajakaškom spustu posvećenom Darku Novakoviću, osnivaču kajak kluba Čačak.


Izložbom posvećenom laureatu Rajku Petrovu Nogu, dodelom nagrada i prigodnim programom, u Čačku je sinoć završeno 57. Disovo proleće. Ovogodišnji dobitnik Disove nagrde Rajko Petrov Nogo, zbog zdravstvenih razloga nije mogao da ostane na završnoj svečanosti, ali se prisutnima obratio video porukom. On je tokom pre podneva položio venac kraj Disove biste. Govoreći o pesniku čije ime nosi manifestacija, Nogo kaže da Disa u životu ništa nije htelo osim pesama.


Radni tim je na današnjem sastanku analizirao trenutnu epidemiološku situaciju u gradu Čačku i konstatovao da od 20. maja kada je registrovan poslednji pozitivan COVID -19 pacijent, u narednih 22 dana nije bilo registrovanih novoobolelih građana. U tom periodu testirano je 683 lica.


Članovi Vlade doneli su odluku o proglašenju elementarne nepogode zbog obilnih padavina i izlivanja bujičnih i drugih vodotokova, koji su izazvali štetu na porodičnim i javnim stambenim objektima i objektima infrastrukture.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Užicu, uhapsili su pripadnike četvoročlane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


U organizaciji Udruženja Čačana u Čačku, Planinarskog društva “Kablar” i Sportskog udruženja “Čačanski polumaraton” u nedelju će u Ovčar Banji sa početkom u 11.00 sati biti održana trka “Mala Sveta Gora”, izveštava agencija MNA.


U odnosu na prethodni dan, broj pacijenata koji su smešteni na Kovid odeljenje čačanske Opšte bolnice povećao se za troje, potvrđeno je agenciji MNA u toj zdravstvenoj ustanovi.


Voda u Čačku je hemijski i bakteriološki ispravna za piće i nema razloga za paniku, izjavio je danas tehnički direktor Javno komunalnog preduzeća Vodovod Božidar Gavrilović, dodajući da Rzav isporučuje nešto manje od 400 sekundnih litara. Međutim, delovi Čačka imaju poteškoća sa vodosnadbevanjem, a trenutno se izvode radovi na saniranju havarije.

1 2 3 15