Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je danas početku izgradnje nove kovid bolnice u okviru Vojnog kompleksa “Rasina” u Kruševcu. Ona je zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom položila kamen temeljac za izgradnju te bolnice, čiji je završetak planiran do 15. decembra, prenosi agencija MNA.


U protekla 24 sata u čačanskoj bolnici preminula su tri pacijenta, jedan iz Ivanjice i dva iz Čačka. Trenutno je u na Kovid odeljenju hospitalizovano 76 pacijenata, a šef Radnog tima dr Mihailo Luzković je rekao da epidemija polako ulazi u završnu fazu.


Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” od utorka 11. avgusta pokreće letnju programsku šemu emitovanjem audio-zapisa priča na Fejsbuk stranici i YouTube kanalu ustanove. Termini su utorak, četvrtak i subota od 21 čas.


Ekološko udruženje „Zelena jabuka“ u Prijevoru u okviru svog programa rada za ovu godinu, u saradnji sa Mesnom zajednicom i podršku Grada Čačka, realizovaće aktivnosti na temu „Prijevorska zelena učionica i igraonica“, prenosi agencija MNA.


Odgovarajući na mnogobrojne izazove, vojno zdravstvo pokazalo je svoju vrednost od prvog dana čvrsto stojeći u prvim redovima tokom borbe protiv pandemije Kovid-19, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. Uspešno izvršavajući svaki zadatak i odluku koje su predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i Krizni štab dodelili Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, pripadnici vojnog zdravstva još jednom su opravdali poverenje koje građani imaju u vojno zdravstvo i Vojsku Srbije.


Za klijente banaka koji ne žele da iskoriste „drugi moratorijum“, u otplati kredita, danas je poslednji dan kada bi trebalo da o tome obaveste svoju banku. Oni koji će ipak iskoristiti dodatnu pauzu od dva meseca, ne moraju da se javljaju.


Sindikat obrazovanja Gornji Milanovac još jednom je ukazao na nezakonito raspisivanje konkursa u Osnovnoj školi “Kralj Aleksandar I” i navode da će se obratiti ministru prosvete Mladenu Šarčeviću. Konkursi za prijem nastavnika za fiziku i informatiku, a za koje predstavnici sindikata tvrde da su sporni, raspisani su pre više meseci.


Nevreme praćeno obilnim padavinama, koje je sinoć zahvatilo teritoriju opštine Lučani, prouzrokovalo je izlivanje bujičnih potoka, a zatim i plavljenje stotine hektara poljoprirvednog zemljišta i pomoćnih objekata u više domaćinstava, prenosi agencija MNA.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da je Čačak jedan od 17 gradova i opština u Srbiji, gde će biti rekonstruisani kanali za navodnjavanje.

1 2 3 6