Bliži se finale takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“. Ove godine učestvuju predstavnici 23 grada Srbije, a Čačak predstavlja pet devojaka koje će izvoditi numeru Bandido, španske predstavnike na Pesmi Evrovizije 1990 godine. Njih je danas primio gradonačelnik Čačka Milun Torodović i zamenik Vladan Milić.


Osnovna škola „Lazar Savatić“ iz Zemuna napravila je edukativan video sa svim preporučenim pravilima ponašanja tokom trajanja epidemije od strane nadležnih institucija i organa. Od izuzetne je važnosti da što više dece i roditelja ima jasnu vizuelizaciju kako bi se trebalo ponašati tokom predstojeće školske godine. Ova školska godina će biti drugačija od svih prethodnih, a kako bi svi zajedno bili što bezbedniji, video je namenjen deci i roditeljima u kojem ih edukuje preporučenim pravilima ponašanja tokom epidemije. U narednim minutima pogledajte koja su to pravila ponašanja.


Na stazi “Miloš Lijeskić” na planini Jeljen kod Gornje Gorevnici, održan je šampionat Srbije u moto krosu za “Veliku nagradu Čačka”. Više od 70 vozača iz desetak klubova iz zemlje takmiči se u klasama MX65 , najmanja klasa, do 12 godina starosti, MX85 do 14 godina starosti, MX1, MX2, MX3, MXB i MXS.


Ugostiteljski objekti koji nemaju baštu, kao i noćni klubovi, neće moći da rade od 21:00 do 06:00 sati ujutru narednog dana, dok objekti koji imaju baštu neće moći da pružaju usluge u zatvorenom delu objekta od 21:00, a u bašti od 01:00 časa do 06:00 narednog dana, navodi se u Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.


Od danas Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis” i njeni ogranci se vraćaju ustaljenom radnom vremenu, saopšteno je iz te ustanove. Glavna zgrada će biti otvorena radnim danima od 08.00 do 19.00 i subotom od 09.00 do 14.00 časova.


Tokom jučerašnjeg popodneva i uveče zabeležene su kilometarske kolone automobila na obilaznici oko Čačka i na autoputu „Miloš Veliki“. Kolega Miloš Lukić zabeležio je gužve u saobraćaju.


Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid, hospitalizovano je 25 pacijenata, dok je jedan priključen na respirator, izveštaj je Radnog tima za praćenje širenja korona virusa.


Gornji Milanovac će ovog septembra biti u znaku dva festivala, “Kratka forma” koji ima međunarodni karakter i Dani Mije Aleksića. Međunarodni festival kratkog filma Kratka forma jedan od najznačajnijih svetskih festivala u oblasti kratkometražne filmske umetnosti biće održan od 23. do 27. septembra.

1 2 3 18