U Zavodu za javno zdravlje Čačak stigle su četvorovalentne vakcine protiv sezonskog gripa, koje su distribuirane domovima zdravlja i gradskim i seoskim zdravstvenim ambulantama u Čačku, Lučanima, Gornjem Milanovcu i Ivanjici. Za lokalne samouprave Moravičkog okruga stiglo je ukupno 7.300 doza vakcina, od čega je za Čačak namenjeno oko 3.500, za Dom zdravlja u Guči 800, a po 1.500 vakcina za Ivanjicu i Gornji Milanovac. Ovogodišnji broj vakcina, kaže dr Aksentije Tošić, v.d. direktora ZZJZ Čačak, za oko 23 odsto je veći, u odnosu na količine do pre dve godine.


Tehnički remontni zavod u Čačku obeležio je 95 godine postojanja i od osnivanja 30. septembra 1925. godine do danas, ostao je deo Vojske, koji radi na održavanju vojnih sredstava koja se nalaze u operativnoj upotrebi.


Za postignute rezultate streljačke družine “Oko sokolovo” iz Kosjerića, Streljački savez Srbije je ovom klubu poklonio jednu elektronsku metu. Reč je o najsavremenijoj meti koja je poslednja reč tehnike u ovom sportu, pa je ovaj dar itekako obradovao kosjerske strelce.


U okviru realizacije projekata populacione politike Vlade Srbije. Ovom prilikom je i simbolično na današnji dan postavljena još jedna klupa za dojilje, takozvano „MAMino mesto za dojenje“ i Čačak ih sada ima šest, po čemu je jedinstven u Srbiji.


Gradsko pozorište Čačak u oktobru ponovo otvara vrata za svoje gledaoce i započinje novu pozorišnu sezonu. Usled epidemije virusa Kovid 19 od marta se nisu igrale predstave. Na repertoaru će biti dve predstave predstave, a ulaznice po ceni od 400 dinara možete uzeti na info pultu Biblioteke svakog radnog dana.


Najznačajnija investicija u narednom periodu za opštinu Gornji Milanovac jeste izgradnja pristupne saobraćajnice „Gornji Milanovac-Takovo“ koja će , prema rečima predsednika opštine Dejana Kovačevića, biti gotova za godinu i po dana. Kovačević je, gostujući u našoj emisiji „U središtu“ istakao da je vrednost ovog projekta 17 miliona evra, a ukoliko vremenski uslovi to dozvole, početak radova će uskoro uslediti. O aktuelnostima u milanovačkoj opštini, budućim projektima i investicijama, pogledajte u intervjuu sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem na programu Regionalne televizije Telemark od 21 čas.


Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji su zaražene još 72 osobe. Bitku sa kovidom 19 u poslednja 24 sata nije izgubila nijedna osoba, a u Čačku na Kovid odeljenju je sedam hospitalizovanih pacijenata.


U Međuopštinskom istorijskom arhivu u Čačku održan je okrugli sto na temu “Razvoj komunikacija u Zapadnom Pomoravlju” kroz istraživanje, prikupljanje, vrednovanje I digitalizaciju arhivske građe u ovoj geografski I istorijski značajnoj oblasti. Nosilac projekta, pored čačanskog arhiva je I Ministarstvo kulture I informisanja Republike Srbije.


Škole su mesto najvećeg rizika za prenošenje virusa korona, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon i dodaje da su super prenosioci virusa srednjoškolci i studenti. On je pojasnio da zapravo mladi do 25 ili 30 godina najbrže prenose virus zbog velike frekvencije konatakata, prenosi Tanjug.


Danas je, polaganjem venaca na Gradskom groblju u Gornjem Milanovcu na porodičnu grobnicu Terzića, obeležena 81. godišnjica smrti generala Božidara Terzića, nakon čega je minutom ćutanja i prigodnim govorom odata počast slavnom vojskovođi i ministru. Vence su položili pomoćnik predsednika opštine Gornji Milanovac Branko Martinović, predstavnici Vojske Srbije, kao i predstavnici Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

1 2 3 23