Posao u javnom sektoru će se, najmanje naredne tri godine, nešto lakše dobijati. Predlogom zakona o budžetskom sistemu predviđeno je popuštanje zabrane koja je važila još od 2013. godine Korisnici javnih sredstava već od januara 2021. godine moći će, bez traženja posebnog odobrenja, da prime, na neodređeno vreme ili pripravnika na određeno, do 70 odsto od broja kolega kojima je po bilo kom osnovu prestao rad na neodređeno tokom prethodne godine. Novina je i da ubuduće broj angažovanih po raznim formama rada na određeno, osim pripravnika, ne sme da prelazi deset odsto kolektiva zaposlenog “za stalno”.


U okviru proširenja devetog potprojekta Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji raspisan je tender za izgradnju višeporodičnog stambenog objekata u Čačku.


Zaravnjenja krive zaraze koronavirusa neće biti pre polovine decembra, izjavio je danas član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tidorović. On je ocenio da će sledeća nedelja biti veoma teška, ali da će krajem sedmice doći do laganog smirivanja.


Za pravoslavne vernike danas, 28. novembra počeo je Božićni post koji traje do 6. januara 2021. godine. Na kraju šestonedeljnog posta vernici prostupaju svetim tajnama ispovesti, pokajanja i pričešća. Post je temelj hrišćanskog puta i prva neophodnost na putu spasenja, pa Crkva post smatra značajnim za duhovni život svojih vernika, ali i veoma moćnim sredstvom za postizanje punog spasenja.


Komemoracija povodom smrti novinara i vlasnika novinske agencije MNA Miloša Lukića održana je danas u amfiteatru Parka mladosti. Minutom ćutanja, poslednji pozdrav uputili su rođaci, prijatelji, kolege, gradsko rukovodstvo.

 


Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo 57 osoba, što je najveći broj novih smrtnih slučajeva do sada. Potvrđeno je još 7.780 slučajeva zaraze koronavirusom. Svi građani sa simptomima zaraze ubuduće će morati prvo da se jave u kovid ambulante, kako bi im se tamo uradila dijagnostika, rekao je direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.


Rekonstrisana ulica Vuka Karadžića u Gornjem Milanovcu zvanično je otvorena za saobraćaj, a puštanju u funkciju prisustvovali su Dejan Kovačević predsednik opštine, Branko Martinović, pomoćnik predsednika za saobraćaj i infrastrukturu i Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju

1 2 3 17