U Institutu za voćarstvo održan je radni deo manifestacije “Smotra najboljih srpskih šljivovica“. Manifestacija se održava deseti put pod pokroviteljstvom je Grada Čačka.


Od 116 testiranih Čačana, koronavirus potvrđen je kod pet osoba, a jedna je primljena na bolničko lečenje. I dalje nema obolelih u Lučanima i Ivanjici, a jedno lice iz Gornjeg Milanovca pozitivno je na COVID-19.


Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao je danas prvih 100 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih poljoprivredi .


Svečani program „Vidovdanski svetlopisi“ u organizaciji Ogranka Vukove zadužbine, a uz podršku grada Čačka, održani su danas u gradskoj biliboteci. Ovom prilikom uručene su zahvalnice brojnim partnerima iz lokalne zajednice koji podržavaju rad ogranka, predstavnicima grada, ustanovama kulture. Zahvalnicu za doprinos u ostvarivanju programa Vukove zadužbine dobila je novinarka Regionalne televizije Telemark, Svetlana Radosavljević.


Osnovnom odlukom o budžetu Grada Čačka za 2021. godinu predviđen je iznos od 4.795.000.000 dinara. Skupština Grada je tokom jučerašnjeg zasedanjausvojila odluku o rebalansu budžeta, kojim su sredstva uvećana za 158 miliona dinara.


Svečanost povodom dodele priznanja najboljim učenicima u opštini Gornji Milanovacodržana je u Velikoj sali milanovačkog Doma kulture. Nagrade su uručene đacima generacije, dobitnicima priznanja „Vuk Karadžić“ i osvajačima prva tri mesta na republičkim takmičenjima.


Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ danima unazad apeluje na građane, s obzirom na to da smo ponovo ušli u period ekstremno visokih temperatura, da vodu troše odgovorno i racionalno, odnosno za piće i higijenske potrebe. Apel je uputio i gradonačelnik Čačka, posebno onim sugrađanima koji vodu toše za zalivanje ili pranje automobila.


Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao je danas ugovore sa za dodelu građevinskog materijala za stambeno zbrinjavanje sa izbeglim licima sa prostora Republike Hrvatkse i Bosne i Hercegovine.


Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja grada Čačka koje je otpočelo jutros, nalazi se 25.tačaka, a odbornici u lokalnom parlamentu raspravljali su o izvršenje budžeta grada Čačka za minulu godinu, kao i predlogu odluke o izmenama i dopunama budžeta za tekuću. Miloš Obrenović ubuduće će nastupati kao samostalni odbornik, a gradski odbor PUPS-a odlučio je da oformi nezavisnu odborničku gupu.

1 2 3 15