Jedini izlaz i oružje u borbi protiv virusa korona jeste vakcinacija, poručila je danas u Čačku ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.


Minsitarka Darija Kisić Tepavčević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović posetili su danas i frimu Uspon koja već godinama koristi subvencije za različite mere zapošljavanja a već drugu godinu za redom konkurisali su i za novi program „Moja prva plata“.


U Čačku su danas uručene odluke o dodeli subvencija za samozapošljavanje za 31 lice od kojih su dva osobe sa invaliditetom. Za ovu meru aktivne politike zapošljavanja iz lokalnog budžeta izdvojeno je 4 miliona dinara, dok je udeo resornog misnistarstva 3 miliona 900 hiljada dinara. Svečanoj dodeli ovih odluka prisustvovala je i ministarka za rad zapošljavanje , boračka i socijlana pitanja Darija Kisić Tepavčević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.


U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, u mlekari „Naša Zlatka“ i na gazdinstvu „Zarić“ gde se vrši prerada mesa, održana je edukacija za Modul 9 – Proizvodnja, prerada i promet malih količina hrane animalnog porekla na poljoprivrednim gazdinstvima.


Izgradnja puta ka Čvrkićima koji vodi do vidikovca na planini Kablar u dužini od 1,500 metara biće završena za desetak dana, kao i dva parkinga sa ukupno 102 parking mesta. To je danas izjavio gradonačelnik Čačka Milun Todorović koji je proverio kako teku završni radovi.


Nakon uspešno sprovedenog prvog konkursa za započinjanje poslovanja putem start ap projekta, Inovacioni biznis centar opštine Čajetina raspisao je novi konkurs, ovoga puta za osnivanje start-ap preduzeća čiji poslovi će se odvijati u oblasti turizma. Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog projekta iznose 1.143.541 dinar.

1 2 3 16