Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2021. godinu (Drugi rebalans) kao I Razmatranje Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za period 01.01.-30.09.2021. godine, najvažnije su tačke usvojene na današnjoj redovnoj sednici Opštinskog veća.


Još tri putna pravca na seoskom području biće završena do kraja ove građevinske sezone , čime će ulaganje u putnu infrastrukturu na području opštine biti rekordno u 2021. godini, rekao je danas prilikom obilaska radova na asfaltiranju deonice puta u MZ Šarani, Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac.


U toku su završni radovi na rekonstrukciji pružnog prelaza u Mesnoj zajednici Ključ, na ukrštanju koloseka i ulice Sime Sarage. Vrednost ovih radova iznosi milion dinara, a sredstva su obezbedili Grad Čačak i Infrastrukture Železnice Srbije. Uporedo se izvode i radovi na izgradnji trotoara u zoni osnovne škole Sv. Sava u Atenici.


Zavod za javno zdravlje u Čačku (ZZJZ) saopštio je danas da je na mernom mestu “Kosta Novaković” u centru grada zabeleženo prekomerno zagađenje vazduha “čestičnog tipa”. Zbog toga je izdata preporuka ZZJZ Čačak da osetljive osobe sa hroničnim respiratornim i kardiovaskularnim oboljenjima, deca i stariji ograniče boravak napolju u jutarnjim i večernjim satima, kada je zagađenje najveće.


Juče su izvedeni radovi privremenog karaktera na uređenju parking prostora na pristaništu jezera Međuvršje. Naredne godine biće urađeno kompletno asfaltiranje ovog parking prostora, sredstvima Vlade Republike Srbije u iznosu od 25 miliona dinara.


U čačanskoj bolnici tokom protekla 24 sata dva pacijenta su izgubila borbu protiv korone. Preminula je Čačanka stara 81 godinu i žena iz Ivanjice stara 63 godine. Na kovid odeljenjima Opšpte bolnice u Čačku trenutno se leči 147 obolelih.


Zbog radova u delu ul. Gospodar Jovana predstojećeg vikenda, neće se odvijati saobraćaj zbog čega će se vozači i pešaci usmeravati na okolne ulice, sa opštilo je čačasnko JP Gradac.


Za nekoliko dana investitorima će biti dostupna aplikacija Registra investicionih mapa na digitalnoj platformi GEO Srbija, koji je rezultat projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“. U taj projekat uključen je i Grad Čačak, a njegvo nosilac je Republički geodetski zavod.
Donator projekta je Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju čiji su menadžeri juče razgovarali sa članovima Radnog tima koji predstavlja Čačak u ovom projektu.


U 6. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši čačanskog Borca ugostiće jedini neporaženi tim u takmičenju, beogradski Partizan NIS. Meč se igra u dvorani kraj Morave, a početak je od 19 časova.


Postoje sportisti koji i po završetku karijere ostanu u sportu, ne mogu bez njega, a postoje i oni koji „pobegnu“ glavom bez obzira u zagrljaj novoj ljubavi. U sportu su povrede nešto što igračima najteže pada, ali se slično dešava i na drugim poljima, kao npr. u poljoprivredi gde se ljudi i te kako mogu suočiti sa brojnim pehovima. Takvo iskustvo ima i Nemanja Lazić koji se, nakon odbojkaške karijere duge 18 godine, upustio u posao u poljoprivredi.

1 2 3 17