Inovacioni biznis centar Zlatibor pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Opštinom Čajetina, Institutom za Agroekonomiku poljoprivrede i preduzećem Eko – agrar Zlatibor, organizovao je konferenciju posvećenu tehnološkim inovacijama u poljoprivredi. Tokom dva dana predavanja, poljoprivrednici zlatiborskog kraja imali su priliku da čuju veoma korisne informacije o inovativnim rešenjima i savremenoj podršci u poljoprivredi.


U sklopu biznis delegacije Srbije u prvoj tematskoj nedelji „Klima i biodiverzitet“, u periodu od 02. do 09. oktobra, NTP Čačak je učestvovao je na Svetska izložba „Expo“ u Dubaiju.


Za nekoliko dana u čačasnkom kraju počinje berba dunja. Stručnajci kažu da je zbog specifičnih vremenskih prilika ove godine plod sitniji ali da je kvlitet i dalje izuzetno visok. Proizvođači očekuju višu cenu što bi trebalo da nadomesti umanjeni rod.


Svakodnevni parametri sa kojima se suočavaju zdravstveni radnici u čačnskoj bolnici ne ukazuju da bi uskoro moglodoći do relativne normalizacije rada u zdravstvenim ustanovama.
Direktor čačnske bolnice naglasio je I da trudnice, bez ikakvog straha mogu da se vakcinišu.

Procenat vakcinisanih je največa šansa da napore koje ulažu svi zdravstveni radnici, svedu na normalan nivo.

U toku jučerašnjeg dana dostavljene su I vakcine protiv sezonskog gripa, pa građani počev od danas pa do januara imaju vremena da prime I ovu bvakcinu.


Kompanija NIS je Mašinsko-saobraćajnoj školi Čačak u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ obezbedila sredstva u iznosu od 800,000 dinara. Ovim sredstvima nabavljen je i ugrađen savremeni sistem video nadzora za školu, čime je omogućena veća bezbednost učenika i zaposlenih, ali i podignuta svest o značaju čuvanja školske imovine.


Na 11. Sednici Skupštine grada Čačka usvojena je izmena odluke o rebalansu budžeta, koji je u odnosu na osnovnu odluku iz prethodne godine veći za 385 miliona dinara. Na dnevnom redu bile su i tačke koje se odnose na izmenu i dopunu programa poslovanja javnih perduzeća , za koja su predviđena uvećanje budžeta.


Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata prminula su tri pacijenta, a na pdoručju Moravičkog okruga ima 178 novozaraženih virusom korona od 557 testiranih uzoraka.


Grad Čačak biće domaćin prvog Sajma roditeljstva od ukupno šest planiranih da se prirede u Srbiji ove godine u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Sajam će biti održan u vrtiću Bambi 16. oktobra od 12 do 16 časova, a podršku za realizaciju ovog projekta dala je Svetska banka i UNICEF.


Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su muškarci iz Čačka i Ivanjice (83 i 79 godina). U Moravičkom okrugu evidentirano je ukupno 189 novozaraženih virusom korona od 568 testiranih uzoraka.


U narednoj 2022.godini u Ovčarko-kablarsku klisuru iz budžeta Vlade Republike Srbije biće uloženo pola milijarde dinara, rekao je gradonačelnik Grada Čačka Milun Todorović. On je juče predsedavao sastankom Međuresorne radne grupe za razvoj Ovčarsko-kablarske klisure.

1 2 3 9