56. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije i 2. Savetovanje agronoma Srbije i Republike Srpske otvoreno je danas u Hotelu „Palisad“ na Zlatiboru. Ovo savetovanje već više od pola veka uspešno organizuje Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.


Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta (82,91). Hospitalizovano je 67 pacijenata, osam više nego juče. Četvoro je priključeno na respirator. Na području Moravičkog okruga potvrđena su 253 nova slučaja zaraze virusom korona od 455 analiziranih uzoraka.


U Srbiji se pod sloganom: “365 DANA BEZ DUVANA” obeležava 31. januar, Nacionalni dan bez duvana. Ove godine, pored ukazivanja na štetne efekte upotrebe duvana i duvanskih proizvoda i izloženosti duvanskom dimu, posebno se naglašava značaj prestanka pušenja. U vrtiću „Kolibri“ u Atenici održana je promicija Kalendara zdravlja kao i predavanje na temu štetnosti duvanskog dima.


Otvaranju deonice autoputa Miloš Veliki, pored predsednice Vlade i državnih zvaničnika, prisustvovali su i gradonačelnik Čačka i predsednici opština zapadne Srbije. Svi složni u jednom – da je jučerašnji dan ostao upisan velikim slovima u istoriji ovog dela zemlje.


Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine kod Čačka do Pakovraća, u dužini oko 11,5 kilometara, otvorena je juče za saobraćaj, u prisustvu premijerke Ane Brnabić. Predsednica Vlade je izjavila da će cela deonica autoputa od Preljine do Požege biti gotova najverovatnije do kraja godine, a svakako u prvom kvartalu 2023.


Grad Čačak ne opstruira meštane koji se žale na visinu isplaćenog novca za zemljište preko kojeg je prešao auto put od Preljine do Pakovraća, izjavila je premijerka Ana Brnabić prilikom otvaranja ove trase.


Za aktivne mere zapošljavanja ove godine predviđeno je 6,5 milijardi dinara, kojima će biti obuhvaćeno više od 20.000 nezaposlenih, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisića Tepavčević.


Vlada Švajcarske, kroz program „Odgovorne lokalne finansije i uključivanje građana“ poziva sve opštine u Srbiji da podnesu prijavu za paket podrške kreiran za jedinice lokalne samouprava, za unapređenje u oblasti uključivanja građana u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou.

1 2 3 12