Na kovid odeljenju čačanske Opšte bolnice dva Čačanina su izgubila bitku sa koronom u poslednja 24 časa. Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 38 pacijenta. U respiratornom centru smešteno je 4 pacijenta, 2 pacijenta su na respiratoru.


Republička izborna komisija odlučila je da se glasanje na referendumu o promeni Ustava Srbije u delu pravosuđa ponovi 23. januara na devet glasačkih mesta, među kojima je glasačko mesto broj 47 u Čačku, ondosno velika sala Doma kulture u Ljubiću, saopštila je danas Kasija Vukajlović, predsednica gradske izborne komisije.


Dvadeset treća sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac započela je usvajanjem Zapisnika sa predhodnog zasedanja koje je održano 24. decembra prošle godine, nakon čega su usvojene i sve ostale tačke dnevnog reda.


Projekat „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku“ realizuje se u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih Nacija za projektne usluge – UNOPS. Danas je održana informativna sesija povodom tri javna poziva za dodelu stambenih rešenja i mera aktivne inkluzije pripadnicima ranjivih društvenih grupa Čačku.


Dino park je tokom prve tri nedelje zimskog raspusta posetilo preko 10 000 gostiju. Iako ovih snežnih dana radi tek 60 % sadražaja, animacija ima dovoljno da bi u njima uživali i deca i odrasli. Posebno posećen je bebi zoološki vrt.


„Ispunili smo sve zahteve ekoloških protesta i stavili tačku na Rio Tinto u Srbiji. Ovim je sve završeno, gotovo je i svi zahtevi su ispunjeni“, navela je nakon sinoćne sednice Vlade Republike Srbije premijerka Ana Brnabić.


Osamdesettrogodišnjem vatrogascu u penziji, Vladanu Janićijeviću iz Donje Vrbave, u noći 11.januara, izgorela je porodična kuća. Uništeno je gotovo sve što je ovaj vredni starac sa suprugom Mirjanom sticao skoro pet decenija.


U toku je druga faza Projekta “Konkurentnost privrede” raspisanog tokom maja prošle godine kao poziv za proizvođače voća i povrća, a tokom naredne nedelje očekuje se I drugi poziv, za stočare, na koji manja gazdinstva sa područja milanovačke opštine mogu aplicirati. U Kancelariji za poljoprivredu Opštine Gornji Milanovac očekuju veliki broj zahteva I kažu da među poljoprivrednim proizvođačima najveće interesovanje vlada za kupovinu i nabavku traktora.


KJP „Zlatibor“ Čajetina izgradilo je još jedno, četvrto po redu, reciklažno ostrvo na Zlatiboru koje se nalazi iza restorana „Jezero“, tako da ga mogu koristiti svi ugostiteljski objekti koji se nalaze u blizini. U praksi se pokazalo da je izgradnja reciklažnih ostrva odličan potez, jer su na taj način eliminisani kontejneri iz samog centra, čime je olakšan i rad komunalne službe.

1 2 3 7