Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom instituta/zavoda za javno zdravlje i Stomatološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu svake treće nedelje maja, tradicionalno obeležava Nedelju zdravlja usta i zuba pod sloganom „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom”.


U toku su završni radovi na asfaltiranju puta u Mršincima, koji ovaj kraj spaja sa starim putem Čačak- Kraljevo. Vlada Republike Srbije u radove je uložila 14 miliona dinara preko javnog preduzeća Putevi Srbije, a na inicijativu grada Čačka.


Zemljoradnička zadruga „Neuzina“ u opštini Sečanj obrađuje oko hiljadu hektara, a na 250 hektara ima sopstvenu proizvodnju. Godinama u Dunav osiguranju osiguravaju ratarske i povrtarske useve od grada i mraza, a posle nedavno održane radionice odlučili su da se osiguraju i od nedostatka vlažnosti zemljišta.


Vlasnik turističke agencije Čvorak u Čačku Slobodan Čvorović završio je svoju posetu Kraljevini Maroko. Poslednjeg dana boravka u ovoj zemlji na severu Afrike za gledaoce TV Telemark preneo je svoje konačne utiske.


Festivala igre i znanja, u organizaciji Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“, održaće se u utorak 24. maja, od 17.00 do 19.00 u velikom gradskom parku.


Pomoćnik ministra finansija Ognjen Popović izjavio je danas za Tanjug da će sredstva iz Garantne šeme 2, namenjena za oko 1.400 preduzeća koja imaju problema u poslovanju sa Ukrajinom, Rusijom i Belorusijom, biti dostrupna početkom juna.


Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ sinoć je promovisala knjige prof. dr Miomira Milinkovića, „Šumljaci“ i “ Istina nema rok trajanja“. O romanima je govorio pisac i književni kritičar, dr Milutin Đuričković.


Bračni par iz Požege Ceca i Boban Mitrović već godinama se uspešno bave proizvodnjom cveća. Oboje su tokom perioda tranzicije ostali bez posla pa su egzistenciju pronašli u sopstvenom biznisu. Evo priče kolege Rajka Milovanovića.


Volonteri Kancelarije za mlade u Čačku (KZM) Jana Ružičić i Vladimir Žagrić bili su među pet mladih iz Srbije koji su učestvovali na na trening akademiji „Mladi protiv nasilja na internetu“. Pored mladih iz Srbije učestvovali su i mladi iz Hrvatske, Mađarske, Italije, Francuske i Danske.

1 2 3 12