Tradicionalnom pasuljijadom u suobtu je na brdu Ljubić otvorena manifestacija Vidovdanski dani Ljubića koja traje do 28. juna. Organizator i ovogodišnje manifestacije su opština Ljubić, a pokrovitelji grad Čačak i Turistička organizacija grada na Moravi.


U Čačku su danas i sutra proglašeni Dani žalosti, zbog tragedije u kojoj su život izgubila četiri mladića iz Čačka. U saobraćajnoj nesreći, u noći između subote i nedelje, u selu Jančići smrtno su stradali Ognjen Vasiljević, Ivan Stančić, Nikola Zekavica i Luka Mićović.


Za oko 64.000 učenika koji su ove godine završili osmi razred danas je počelo polaganje završnog ispita. Đaci su startovali rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koji je počeo u devet sati i trajao je dva sata.


Gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović sa saradnicima obišao je početak rekonstrukcije lokalnog puta u Rakovi koji je uništeni prilikom izgradnje autoputa Miloš Veliki. Todorović je istakao da će radovi biti završeni za 20 dana sa kompletno novim asfaltom u dužini od 5100 metara.


Odlaskom u solarijum i sunčanjem između deset i sedamnaest časova dramatično se povećava rizik od nastanka melanoma ili nekog drugog oblika raka kože. To su poručili učesnici skupa u Čačku organizovanog povodom Meseca borbe protiv melanoma. Kampanju vode lekari i članovi Udruženja pacijenata obolelih od melanoma koji su u subotu boravili i u Čačku.


Naučno tehnološki park Čačak predstavlja svoj novi program- “Kampino”, prvi STARTAP KAMP za mlade u Zapadnoj Srbiji. Startap kamp „Kampino“ biće realizovan od 6. do 8. jula u prostorijama NTP Startap centra (Trg ustanka 2) i namenjen je mladima od 18 do 30 godina, svih obrazovnih profila. Prijave za učesnike su otvorene do 1. jula u 12h.


U Domu kulture na Rudniku nedavno je održano književno veče psovećeno spisateljici iz Gornjeg Milanovca Dari Radojević. Predstavljena je i njena nova knjiga “Zagrljaj”.


U Domu kulture u Čačku održana je prigodna svečanost i prijem za učenike osnovnih i srednjih škola, nosilaca Vukove diplome. Čačanskim odlikašima kojih je ove godine 184, diplome i knjige je uručio gradonačelnik Čačka, Milun Todorović. Put do ovog priznanja, Vukovci kažu, nije bio lak.


Do sada je u revitalizaciju Ovčar banje uloženo preko 200 miliona dinara sredstvima Vlade Republike Srbije a za ovu godinu budžetirano je još 500 miliona dinara, istakla je prilikom današnje posete Ovčar banji i jezeru Međuvršje, premijerka Srbije Ana Brnabić. Naredni korak kako je istakla predsednica Vlade, upravo je izgradnja Rehabilitacionog centra, kao dela Opšte bolnice u Čačku uz saradnju sa Srpsskom pravoslavnom crkvom.

1 2 3 15