U susret velikom koncertu legendarne rok grupe “Smak“, koji će biti održan 9. septembra na Trgu u Čačku, Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis“ organizuje izložbu “Smak 50“, čiji je autor Ksenija Đerković, ćerka Slobodana Stojanovića Kepe, čuvenog bubnjara ovog benda.


Na velikoj sceni Doma kulture u petak, 2. septembra, biće izvedena premijera predstave za decu “Šećerno kraljevstvo“, u produkciji Glumačke radionice Doma kulture Čačak.


Jako nevreme praćeno ogromnom količinom kiše i gradom pokrenulo je klizišta u podgolijskim selima Brusnik, Ostatija, Devići, Srednja reka, Staro selo, Ocrten i Koritnik. Putna infrastruktura potpuno je uništena a pojedina domaćinstva zbog pomeranja tla ugrožena.


Na otvaranju 11. međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru dodeljene su nagrade za životno delo.

 


U čačanskoj bolnici hospitalizovana su dva kovid pacijenta od kojih je jedna porodilja na odeljenju ginekologije. U Moravičkom okrugu infekcija virusom korona potvrđena je kod još 107 osoba od 345 analiziranih uzoraka.


Somborka je ove godine dobro rodila na čačanskim poljima a cena u otkupu trenutno je od 90 do 100 dinara. Rodom su zadovoljni i Vasilići iz Trnave koje je posetila ekipa emisije „Vreme za seme“. Proizvodnju ovog traženog povrća vodi mladi Filip Vasilić, student novosadskog Poljoprivrednog fakulteta. Evo priče.


Na prestižnom takmičenju najboljih violinista Srbije osamnaestogodišnji Igor Pejovićiz Ivanjice osvojio je Zlatnu violinu. Ovaj, sada već vrsni muzčar, ljubav prema violini iskazao je u najranijem detinjstvu.


Košarkaški klub Zlatibor predstavio je svojim navijačima i ljubiteljima sporta novi tim za sezonu 2022/23 na prvoj pripremnoj utakmici protiv Slobode, a potom i na tradicionalnom druženju u Starom parku u Čajetini.


Sportski humanitarni događaj „Trojka iz bloka“ prvi put je održan na Zlatiboru, a veliki broj posetilaca i učesnika na Kraljevom trgu ostavio je odličan utisak, uz veliku količinu prikupljenog novca za porodicu Radević.


Nevreme praćeno jakom kišom i grmljavinom koje je pogodilo sinoć Čačak i okolinu najveću štetu nanelo je putnoj infrastrukturi u 20 mesnih zajednica, a trenutno je najugroženija Katrga gde se izlila Bresnička reka i ugrozila više domaćinstava. Nadležni kažu da su ekipe Civilne zaštite i javno komunalnih preduzeća na terenu i otklanjaju posledice nevremena. Ekipe za procenu štete na putevima će obići sve lokacije i na osnovu njihove procene odlučiće se da li će se proglasiti vanredna situacija i na koji način će se putevi sanirati.

1 2 3 18