Letnji dani u Atomskoj Banji u Trepči počinju danas, a ove godine obeležiće ih dve zajedničke manifestacije: Likovna kolonija i Ulica zanatskog srca za brojnim kulturno-umetničkim sadržajima.


Meštanima Vraćevšnice kraj Gornjeg Milanovca godinama je problem predstavljao prelazak preko Gruže. Prenosili su decu preko reke, obilazili i pešačili i po kilometar do najbližeg mosta. Na sreću, danas je svečano otvoren novoizgrađeni most koji će im umnogome olakšati život.


Festival izvorne srpske pesme ’’Preobraženje – Prilke’’ održava se ove godine 17. avgusta a dan kasnije na programu je Festival Dečijeg folklora ’’Svetlost na brežuljku’’. U revijalnom delu programa, tokom prvog festivalskog dana, nastupaće estradna zvezda Snežana Babić-Sneki i tubački orkestar. 19. avgust tradicionalno je rezervisan za narodni sabor.


Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić najavila je danas da će uskoro početi novi krug programa „Moja prva plata“, za podsticanje zapošaljvanja mladih.


U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor sinoć je svečano otvorena izložba naziva „Tišine“, autora Darka Kuzmanovića i Lidije Živković.


Grad Čačak je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja izabran za prvu Prestonicu kulture Srbije, čime će se svakako izdvojiti na mapi Srbije, kao poseban centar koji bi i u periodu nakon titule morao da zadrži svoj prestižan status u smislu inovativnijeg odnosa prema kulturi i projektima koje grad nosi.


Ljubitelji kosarke, bivsi i sadasnji kosarkasi i postovaoci sporta, podsetili su se sinoc zlatnih dana milanovacke kosarke, koja je obelezila grad u srcu Sumadije.


U ponedeljak ističe rok za prijavu na Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Zainteresovani Milanovčani se pozivaju da potrebnu dokumentaciju prikupe do 15. avgusta.

1 2 3 8