Milanovčani, Tatjana Purić i Aleksandar Ilić, članovi SPK Polomac 3MP, nedavno su ostvarili izuzetan uspeh na 10. jubilarnom Međunarodnom kupu „Jagodina open Yamamoto“.


U Katićima kod Ivanjice održana je manifestacija posvećena čuvenom ivanjičkom krompiru „Krompirijada“. Posetioci su mogli da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, ali i da probaju različita jela od krompira, nakon čega je žiri proglasio pobednike u različitim kategorijama. Najteži krompir teži je 1420 grama i pripada Vitomiru Filipoviću iz Ravne gore.


Tim koji je nosio naziv “GHT” je grupa mladih koji su učestvovali na Kampinu i tim koji je odneo pobedu prezentovavši ideju o razvoju proizvoda za automatizaciju procesa u plastenicima i drugim poljoprivrednim površinama. Kampino predstavlja samo prvi korak u daljem putu ka razvoju novih tehnoloških rešenja i osnivanju novih startap kompanija u celom regionu.


Republički fond za zdravstveno osiguranje Filijala Čačak poziva mlade do 30 godina bez, ili sa najviše šest meseci radnog iskustva, da se prijave na program „Moja prva plata“ koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje. Na teritoriji Moravičkog okruga u filijali RFZO dostupno je 5 pozicija i to dve u sedištu filijale, Čačku i po jedna u Gornjem Milanovcu, Lučanima i Ivanjici.


U okviru projekta „Čačanska rodna“, Čačak prestonica kulture, danas je počela rekonstrukcija najstarije kuće u Čačku, Hadžića kuće. Vrednost radova je 22 miliona dinara, a Narodni muzej će u ovom prostoru otvoriti etnografsku postavku.


Na današnjoj sednici Skupštine grada Čačka razmatran je i usvojen izveštaj o izvršenju budžeta grada u prvih devet meseci ove godine. Na dnevnom redu bili su i programi rada obe predškolske ustanove, kao i raspisivanje konkursa za izbor direktora JP Gradac i JKP Moravac u Mrčajevcima. Kako je i najavljeno, danas je počeo da funkcioniše e-parlament koji, osim ostalog, podrazumeva da odbornici govore i glasaju sa mesta gde sede.


Na Zlatiboru je otvoren Nacionalni kongres zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Važno je znati“.


O ozbiljnom pristupu izradi Plana razvoja opštine Ivanjica za budući period, govori i partnerski forum koji je organiozovan kako bi privrednici i predstavnici javnih institucija i organizacija izneli svoje predloge za brži i kvalitetniji razvoj ivanjičke opštine.
Prisutne je pozdravio prvi čovek Ivanjice, Momčilo Mitrović, i u uvodnom izlaganju pozvao građane da se putem dostupnih anketa izjasne o njihovoj viziji razvoja Ivanjice.

1 2 3 16