U godini velikog jubileja, 150 godina od rođenja Nadežde Petrović, Umetnička galerija koja nosi ime ove velike srpske slikarke, obeležila je 62 godine postojanja. Svakog 31.maja zaposleni u ovoj ustanovi se potrude da predstave nešto novo, a za današnju svečanost priređen je Album sa Nadeždinim slikama iz zbirke Galerie, uz prateće tekstove pristupačne široj publici.

 


Projekat čišćenja i izmuljavanja jezera Međuvršje na Zapadnoj Moravi u mestu Ovčar Banja kod Čačka, trebalo bi da bude završen krajem avgusta, početkom spetembra, sopštili su danas inicijatori ovog posla. Sanacija jezera sprovodi se po uredbi Vlade Republike Mađarske iz 2019. godine, u skladu sa odredbama Međunarodnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj pomoći, koju je Republika Mađarska odobrila Srbiji.


Trideseti maj je poslednji školski dan za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola. Maturanti milanovačke srednje Tehničke I srednje ekonomske škole poslednji nastavni dan proslavili su tradicionalno uz trubače na Gradskom trgu.


Prilikom svog gostovanja u emisiji Reč po reč Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, govorio je i o infrastrukturnim radovima kojima su obuhvaćeni putni pravci na području milanovačke opštine.


Zastrašujući prizor dočekao je Milića Botorića iz Opaljenika kod Ivanjice kada je nakon jakog praska istrčao iz kuće da proveri šta se događa. Pet ovaca ležalo je mrtvo pokraj ograde a obližnje drvo bilo je spaljeno od udara groma.


Takmičenje u Meridianu se bliži kraju – zgrabi poslednju šansu da osvojiš vrhunske poklone

 

Pažnja, pažnja! Meridian za vas ima hitno obaveštenje. Ostalo je još malo do kraja fantastičnog takmičenja najbolje kladionice na Balkanu!

 

Fudbalska groznica ulazi u uzbudljiv i interesantan foto-finiš što znači da vam je ostalo još samo malo da uđete u konkurenciju za fantastične nagrade!

 

Prilika koja se ne propušta – osvojite iPhone 14 PRO, Samsung S23, električni trotinet ili deo nagradnog fonda od 1.000.000 RSD BONUSA!

 

Dakle, ne časite ni časa već se brzo ulogujte na svoj Meridianbet nalog, uplatite tiket sa igrama na neku od najjačih evropskih liga, Lige šampiona, Lige Evrope ili Lige konferencije i automatski ulazite u konkurenciju za sjajne nagrade!

 

 

Bitno je da naglasimo da je takmičenje aktivno do kraja maja i da je potrebno da odigrate tiket sa parom iz ovih liga pod sledećim uslovima:

 

– minimalna uplata po tiketu je 100 RSD

– minimalna kvota po događaju na tiketima koji učestvuju u promociji je 1.30

– minimalan broj parova na tiketu je 3

– u promociji učestvuju i dobitni i nedobitni tiketi

 

Pravila su veoma jednostavna, zar ne, a kako izgleda sistemom bodovanja?

 

Ne brinite – takođe je jednostavan i pregledan:

 

– za svaki dobitan tiket sa minimalnom uplatom od 100 RSD igrači dobijaju 10 poena

– za svaki nedobitan tiket sa minimalnom uplatom od 100 RSD igrači dobijaju 5 poena.

 

Rang lista sa 10 igrača koji imaju najviše poena će se ažurirati na dnevnom nivou (ponedeljkom se ažurira za subotu i nedelju), a dobitnici će biti proglašeni 1. juna.

 

Da vam zagolicamo maštu još više, u igri su fantastične nagrade i to:

 

  1. mesto – iPhone 14 PRO + 30.000 RSD bonusa
  2. mesto – Samsung S23 + 20.000 RSD bonusa
  3. mesto – električni trotinet + 20.000 RSD bonusa
  4. za sve ostale učesnike obebeđeni su dodatni bonusi, a rangiranje pogledajte OVDE.

 

I zato, vreme je da se (ukoliko već niste) odmah sada registrujte se na meridianbet.rs sajtu ili mobilnoj aplikaciji i preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE od 1.000 RSD za sport i čak 3.000 RSD za slot, a onda se upustite u ovu fantastičnu fudbalsku avanturu, iskoristite Meridianov nagradni fond i osvojite sjajne nagrade!

 


Koristimo ih da bismo ostali u kontaktu sa prijateljima i porodicom, razmenjivali informacije i informisali se, delili svoje političke stavove i bili društveno angažovani. Pored svih pozitivnih efekata koje društvene mreže imaju, postavlja se pitanje kako sadržaj koji je na njima prisutan utiče na mentalno zdravlje mladih.


Maj je ključan mesec za pčelare jer je tokom njega glavna paša. Kakva su očekivanja čačanskih pčelara za ovu godinu, ekipa emisije Vreme za seme proverila je kod iskusnog pčelara iz Bečnja kod Čačka Dobrivoja Stevanovića.


Gostujući u emisiji „Reč po reč“, predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, između ostalog govorio je o projektu kompletnog uređenja korita reke Despotovice što će dati lepši i moderniji izged gradu.

1 2 3 19