U Gornjem Milanovcu za medije 3.9 miliona RSD. Prioritet televizije

Raspisivanje konkursa za projektno finansiranje tokom iduće nedelje.

Gornjomilanovačko Opštinsko veće usvojilo je na danas održanoj sednici zaključak o raspisivanju javnog poziva za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine, u 2016. godini. Tokom naredne nedelje, pravila konkursa biće objavljena u lokalnom listu i na zvaničnom sajtu opštine.

Konkursom će biti precizirana namena, predvidjeni iznos sredstava, pravo učešća, kriterijumi za ocenu prispelih projekata na konkurs, rokovi, te potrebna dokumentacija za učešće na konkursu. Konkurs se raspisuje, u cilju informisanja javnost o aktuelnim dešavanjima od značaja za život svih gradjana opštine, a budžetom opredeljena sredstva za ove namene iznose tri miliona i 900 hiljada dinara.

 

„Mi smo obezbedili jedan sredstava, ali verovatno je to nedovoljno za celu godinu. Ima potrebe da se možda u drugom delu godine obezbede i dodatna sredstva. Mi ćemo sigurno ići ovde na finansiranje televizija, Telemark i Galaksija iz Čačkam, koje pokrivaju ovo područje. Finansiraćemo delom i Takovske novine i Čačanski glas. Sad je veliko interesovanje i radio stanica, ali i mnogih portala, koji su u međuvremenu otvoreni. Trudićemo se da novac ravnomerno raspodelimo i dobro je da će o tome odlučivati neutralna komisija. Radi se o finansiranju u korist građana, a ne političkih partija. Sad idu izbori, pa u kampanji svako mora da plati pojavljivanje u medijima“, izjavio je za Regionalne vesti predsednik opštine, Milisav Mirković, i dodao da je finansiranje medija iz opštinskog budžeta prevashodno usmereno ka građanima, kojima se mora omogućiti da pravovremeno dobiju informacije, koje su za njih značajne.

 

Odluku o izboru projekata vršiće Opštinsko veće, a na osnovu obrazloženog predloga Komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja, koju će činiti i predstavnici novinskih udruženja.