Dva priznanja za Nušićijadu na IX Susretima organizatora manifestacija

Nova priznanja za ivanjičku manifestaciju.

Na IX Susretima organizatora manifestacija 2015/2016. održanim u sredu 10. februara 2016. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, Nušićijada je osvojila treće mesto u kategoriji za najbolji promo-film o manifestaciji.

 Film je i ovoga puta pobrao velike simpatije i još jednom potvrdio važnost koju promotivni materijal i vizuelni identitet imaju za jednu manifestaciju kao što je Nušićijada. Promotivni film “Nušićijada – Smeh kao lek” verodostojno oslikava atmosferu ivanjičke čaršije tokom festivala, a tako i različite dozivljanje njenih posetilaca.

 Nagradu “Turistička slagalica” u kategoriji zaslužni pojedinac u oblasti manifestacionog turizma osvojio je Miloje Ostojić, marketing menadžer Turističke organizacije opštine Ivanjica, a ujedno i koordinator turističke promocije festivala Nušićijada.

Susreti su kao i do sada okupili predstavnike relevantnih nacionalnih institucija, ugledne stručnjake i profesore univerziteta, ali pre svega mnogobrojne predstavnike i organizatore manifestacija iz cele zemlje i regiona, među kojima su bili i predstavnici Doma kulture iz Ivanjice, koji su imali priliku da čuju kratka izlaganja na pet tema iz oblasti manifestacionog turizma.

Vera Jovanović i Miloje Ostojić, u okviru stručnih predavanja predstavili su temu “Kako organizovati uspešnu manifestaciju?” na primeru Nušićijade, koji godinama unazad služi kao primer dobre prakse na brojnim stručnim skupovima. Predavači su prisutnima ukazali na važnost jedinstvenosti i održivosti koncepta i kvaliteta, pomoću kojih je Nušićijada kao lokalni festival stala rame uz rame sa brojnim evropskim festivalima, koju je od početka nosila grupa entuzijasta, a sada profesionalaca.

Na Susretima je predstavljen i  Pravilnik o klasifikaciji i kategorizaciji manifestacija u Srbiji, urađen od strane udruženja “TIM Srbije”, u čijoj izradi je učestvovao i predstavnik Turističke organizacije opštine Ivanjica, koja je jedan od organizatora Nušićijade.