Slava SRS. Na izbore samostalno, moguća saradnja sa Dverima

Ime kandidata za gradonačelnika biće poznato pre raspisivanja izbora.

Srpska radikalna stranka u Čačku izaći će samostalno na izbore – i na lokalu i na republičkom nivou, saopšteno je danas iz Gradskog odbora SRS-a u gradu na Moravi.

Čačanski radikali obeležili su stranačku slavu, Sveta tri Jerarha. Poručili su da je samostalni izlazak na izbore jedini demokratski put, a da će nakon izbora biti otvoreni za pregovore. Prvi sa kojima će pregovarati, kažu, biće Pokret Dveri i kolacija koju su Dverjani okupili za predstojeće izbore.

Stranačku slavu, Sveta tri Jerarha, čačanski radikali obeležili su skromno, u krugu članova Gradskog odbora i simpatizera, spremajući se za predstojeće izbore. Na njima, kažu, očekuju pobedu, kako bi Čačak, ali i cela Srbija konačno bili u sigurnim rukama – što je i slogan za dolazeću predizbornu kampanju.

Pred Čačane će, istakli su, izaći samostalno, jer je to demokratski. Podsećaju da SRS nijednom za 26 godina aktivnog učešća u političkom životu Srbije nije bila deo predizbornih koalicija ni na lokalnom, ni na republičkom nivou:

„Treba svi da idemo samostalno na izbore, pa da vidimo šta narod misli. Ko je dobar, kome narod pokloni poverenje, taj će preći cenzus, u najmanju ruku. Onaj ko nije, moraće da čeka sledeće izbore. To se nama desilo 2012 i 2014.godine. Nama narod tada nije dao poverenje, ali nadamo se i verujemo da će SRS nakon ovih izbora, u Čačku ne samo preći cenzus, već biti i deo vladajuće većine“, rekao je predsednik Gradskog odbora SRS u Čačku Saša Trifunović.

IMG_3015

Prvi za pregovore – Dveri. Foto/Ozonpress

Gradski odbor SRS-a se još nije odlučio o svom kandidatu za gradonačelnika. Kako ističu, ime prvog na listi biće poznato do zvaničnog raspisivanja izbora. U skladu sa preporukom centrale stranke odlučeno je da se nakom izbora o koalcijama može pregovarati samo sa strankama, koje su im programski bliske. Na prvom mestu za pregovore je Pokret Dveri:

„Mi ćemo ovde imati jedan uslov, vezano za saradnju Dveri sa DSS -om. Smatramo da to toga ne bi trebalo da dođe nakon ovih izbora, jer je DSS nosilac vlasti u Čačku sigurno poslednjih 15 godina, od toga od 2008. g. u koaliciji sa Novom Srbijom. Od 2008-2012.g. imali su zamenika gradonačelnika, sada imaju pomoćnika gradonačelnika. Smatramo da je sa takvim rukovodstvom DSS u Čačku produžena ruka Nove Srbije.  Zato je za nas saradnja sa njima nemoguća“, zaključio je Trifunović.

 

Sveta Tri Jerarha obeležena su u svim odborima SRS-a u Srbiji. Ovo je druga stranačka slava, koju radikali obeležavaju sa svojim liderom Vojislavom Šešeljom, koji se od kraja 2014.godine, odlukom Haškog tribunala, nalazi na privremenoj slobodi.