DVERI: Nova Srbija da se izvini penzionerima

Saopšenje za javnost Pokreta Dveri

Saopštenje za javnost Pokreta Dveri

Ništa novo nećemo reći ako izjave vodećih ljudi Nove Srbije nazovemo političkim brlogom i krajnje neprimerenim ponašanjem, ali to ne znači da to treba da postane normalno i prihvatljivo na političkoj sceni i javnosti uopšte. Najnovije uvrede naših najstarijih kolega, odbornika iz PUPS-a, koje je šef odborničke grupe NS Vladica Gavrilović nazvao „polumrtvimaˮ, dovoljno govori o bahatosti te stranke i nepoštovanju čak i svojih koalicionih partnera. Sa tim u vezi, zahtevamo od Nove Srbije da se izvini našim kolegama iz skupštinskih klupa, a odbornike PUPS-a da dobro razmisle da li ima smisla da više podržavaju ovakvu vlast.


Iako se ne slažemo sa politikom PUPS-a, za čiji vrh smatramo da je teško prevario penzionere Čačka i Srbije, pre svega putem smanjenja penzija, smatramo da je nedopustiv ovakav odnos prema njihovim predstavnicima u Čačku. To što su naši stariji sugrađani trenutno bolesni ili na bolničkom lečenju ne znači da su polumrtvi i da se o njima koje u takvom stanju dovoze na skupštinsku sednicu da bi na silu održali Novu Srbiju i SPS na vlasti sme govoriti kao o „polumrtvimaˮ.
Pozivamo odbornike PUPS-a u skupštini grada Čačka da shvate kakva je lokalna vlast i uskrate im podršku u skupštini, i time se konačno zaista stave na stranu penzionera, mladih i drugih građana Čačka. Godinama ova vlast lažno obećava i ne može da izgradi Dom za stare i nemoćne, i time jasno pokazuje odnos prema našim najstarijim sugrađanima.
Izgleda da je privid neograničene moći Nove Srbije, nervoza i strah od gubitka vlasti zbog dolaska nove generacije političara oličene u Dverima, učinila da ova stranka potpuno izgubi kompas u svom ponašanju i delovanju.
Na bezbrojne uvrede, podmetanja, laži i klevete na račun Dveri od strane čelnika Nove Srbije nećemo reagovati. Razumemo da se Nova Srbija bori za goli život i da je spremna na sve. Ali, na ovakve uvrede drugih naših kolega moramo reagovati jer su ovakvi ispadi nedopustivi.

Informativna služba Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Čačku