Vladica Gavrilović: Ko kome treba da se izvini?

Šef odborničke grupe Nove Srbije odgovorio na saopštenje Dveri.

Saopštenje šefa Odborničke grupe NS-DSS, Vladice Gavrilovića

Poštovani drugovi, braćo, saborci, kako god da Vas nazovem nekako mi je lakše nego Dverjani, jer znam da znate da to niste. Na žalost zvaću Vas kolege.


A znam i da znate, drage kolege, da se nikad nisam krio iza bilo koga, pa se tako ni ovoga puta neću sakrivati iza stranke kojoj pripadam, tako da ću Vam u svoje lično ime odgovoriti. Vama da odgovorim, a građanima Čačka da ukažem o kakvim manipulatorima se radi.
Naime, objavili ste saopštenje, u kojem mene neosnovano prozivate i tražite da se Nova Srbija izvini penzionerima za moju izjavu, u kojoj sam rekao da smo na skupštinsko zasedanje dovodili polumrtve ljude. Ovom prilikom ću citirati svoju izjavu: ,,Kako su oni nas terali da dovodimo polumrtve ljude koji su u tom trenutku bili bolesni, sada je obaveza na njima da obezbede većinu“. Gde Vi vidite ovde da govorimo o penzionerima ? To daleko više govori o Vama i načinu Vašeg razmišljanja, jer ste Vi Vašim saopštenjem upravo penzionere poistovetili sa polumrtvim ljudima.
Moje ingerencije, kao šefa Odborničke grupe, u svemu, pa i u izjavama, tiču se isključivo odbornika koji pripadaju Odborničkoj grupi Nova Srbija – DSS. To kažem, jer sam radi skupštinske većine, kao šef Odborničke grupe, morao da molim uvaženu odbornicu Radomirku Lolu Veljović, koja je u tom trenutku bila teško bolesna, da dođe na sednicu, kako bi svojim prisustvom obezbedila kvorum, i da bi se izglasale veoma važne odluke za naš grad. I pomenuta odbornica, zaista, nije štedela sebe, jer Vi niste želeli da uđete u skupštinsku salu. Umesto da leži kući, morala je sve vreme da bude prisutna. U toku tog skupštinskog zasedanja više puta se gušila, što je primetio zamenik predsednika Skupštine, dr Momčilo Spasić, koji joj je prišao i pitao da li je dobro. Na njegovo insistiranje, zamolio sam našu Lolu da ide kući, pa i po cenu da nema skupštinske većine, jer nama je život daleko važniji od bilo kakve vlasti. Ako kome dugujem izvinjenje to je naša Lola,koja je Bogu hvala svakim danom sve bolje.
Siguram sam da smo mi bili u Vašoj situaciji i vodili takvu političku borbu, da bi jednog odbornika iz naše odborničke grupe poslali da zameni Vašeg, kako ne biste bili oštećeni usled bolesti jednog odbornika, koji se bori za vazduh i kako ne bi zbog političkih ambicija ugrozili nečiji život. A, mislim da smo to dokazali onda kada je sudbina vašeg odbornika bila u pitanju, jer smo se tom prilikom ponašali onako kako se ponašaju pravi hrišćani.
Da li mislite da ovakvim saopštenjem možete da kompromitujete mene i ostale ljude iz Nove Srbije ? I, ko kome sada i ovde duguje izvinjenje, Vi meni ili ja penzionerima ?
Kao duboko verujući čovek, ja Vama opraštam. I molim se da i Vama Bog oprosti. Obzirom da znam da i među Vama ima poneki verujući čovek i pošto ga je sramota zbog ovakvog saopštenja, pronaći će snage da po prvi put nekome za učinjenu nepravdu kaže: oprosti i izvini. Meni lično, takav gest previše i neće značiti, ali će, svakako, pridoneti smirivanju uzavrelih političkih strasti i predstavljati smernicu i putokaz da se na neistinama ne mogu stvarati animoziteti između političkih stranaka.

Vladica Gavrilović
Šef odborničke grupe NS-DSS