DSS će podržati smenu vlasti u Čačku?

Sanda Rašković Ivić naredila DSS-u da glasa za smenu vlasti 18.februara.

Izvor: Alo

Boško Obradović, lider Dveri, tvrdi da će nakon čitave dve decenije dugoj vladavini braće Vojislava i Velimira Ilić u Čačku doći kraj i pre završetka lokalnih izbora u tom gradu, i to na sednici Skupštine 18. februara!

S druge strane, gradonačelnik Vojislav Ilić samouvereno kaže za „Alo!“ da od toga neće biti ništa, a da je Obradović zreo za lečenje!

– Pune četiri godine našeg žestokog opozicionog rada u Skupštini grada Čačka mi rušimo vlast braće Vojislava i Velimira Ilića, koja traje čitavih 20 godina. Dveri su jedina politička opcija u Čačku koja može da pobedi braću Ilić i da posle dve decenije dođe do promene vlasti. Podrška nam je toliko narasla da danas i druge političke opcije u Čačku vide da jedino jedna snažna izborna lista sa Dverima na čelu može da pobedi Iliće – ističe Obradović. On kaže da će se već sledeće nedelje opozicija okupiti na sednici Skupštine.

Foto: Dveri Srpske

Foto: Dveri Srpske

Još nismo u potpunosti formirali tu izbornu listu, vršimo pregovore sa svim političkim opcijama koje žele promene u gradu. I glavni test koji smo svima postavili jeste sednica Skupštine grada koju smo zakazali kao opozicioni odbornici iduće nedelje. Posle 20 godina, braća Ilić su dosadila i bogu i narodu – istakao je Obradović za naš list. Rušenju dinastije Ilić podršku će pružiti i lokalni ogranak Demokratske stranke Srbije.

Da, dogovor je da podržimo Dveri u njihovoj nameri – istakla je Sanda Rašković Ivić za „Alo!“
Komentarišući buduću sednicu i moguću smenu, Vojislav Ilić kaže da nema ništa protiv ako Boško namakne većinu, ali i savetuje Obradovića da hitno ide na lečenje jer je paranoičan.

4

Foto: TV Telemark

– Nemam ja ništa protiv, sve u fulu nek me smene ako mogu. Mi radimo najbolje što možemo, naši rezultati su sasvim evidentni, ali problem je što je gospodin Obradović paranoičan, konstantno izmišlja probleme i stvari. Moj topli savet njemu jeste da što pre ode kod lekara dok još ima vremena, medicina je, srećom, dosta napredovala i ja sam sasvim siguran da će mu dati neki adekvatan lek koji će mu pomoći. Nadam se da će se izlečiti jer dosta je mlad čovek – rekao je Vojislav Ilić za „Alo!“
NS je na vlasti u Čačku od 1996. godine, kada je za gradonačelnika Čačka izabran Velimir Ilić, koji je na toj funkciji ostao do 2004. Od tada do danas bio je ministar u pet srpskih vlada, a njegov rođeni brat Vojislav je od 2012. gradonačelnik Čačka.