Do sada popisano 650 nezakonito izgrađenih objekata

U Čačku je 5. februara počeo popis nezakonito izgrađenih objekata

U Čačku je 5. februara počeo popis nezakonito izgrađenih objekata i taj posao obavljaju stručna lica koja su članovi Komisija za popis. Za pet radnih dana popisano je 650 pojedinačnih građevinskih objekata, a popis je počeo u mesnim zajednicama Sajmište, Ljubić kej i Lugovi.

Popis objekata u Čačku obavljaju dve komisije, jedna sastavljena od 15 stručnih lica iz javnih preduzeća i gradskih uprava i druga od 19 članova volontera.

U Gradskoj upravi za inspekcijski nadzor procenjuju da će popisati oko 100.000 pojedinačnih objekata i taj posao se u prvoj nedelji obavlja bez problema sa vlasnicima objekata.

Članovi Komisija popisuju sve što se nalazi na katastarskoj parceli, a građani na internet stranici grada Čačka mogu pronaći program popisa i šta sadrži pojedinačni popisni list.

Građevinski inspektori će vršiti proveru pojedinačnih popisnih lista i potom donositi rešenje o rušenju objekata koji su izgrađeni bez dozvole. To rešenje se dostavlja Gradskoj upravi za urbanizam koja poziva svakog građanina, upućuje ga koju dokumenatciju je potrebno da dostavi i pokreće postupak ozakonjenja.

Da bi popis nezakonito izgrađenih objekata bio završen do kraja ove godine, potrebno je angažovati na tom poslu 84 člana Komisija za popis koji će dnevno uraditi 40 pojedinačnih popisnih lista, izračunali su u Gradskoj upravi za inspekcijski nadzor.

Problem je što nisu tehnički najbolje orpemljeni i nadaju se da će iz budžeta grada biti izdvojena sredstva za kupovinu tablet računara, kako bi se popis brže obavljao.

Više o ovoj temi saznajte iz priloga Mirjane Aleksić

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=bWm98JwKFvM[/embedyt]