Ratnim vojnim invalidima konačno omogućeno banjsko lečenje o trošku države

U Čačku danas održana godišnja skupština Udruženja RVI i porodica poginulih boraca

U Čačku je danas održana godišnja skupština Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca grada. Predočeni su finansijski i izveštaj o radu u 2015. godini i usvojeno je nekoliko odluka važnih za rad organizacije u narednom periodu.

Uprkos teškoj materijalnoj situaciji i nedostatku finansijskih sredstava, Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca grada organizovalo je i učestvovalo je u mnogim aktivnostima tokom prošle godine, a iz budžeta grada dobijen je novac za realizaciju tri programa: nabavku novogodišnjih i božićnih paketića za decu članova udruženja,  novac za lekove, ortopedska pomagala, edukaciju i prekvalifikaciju članova.

Prvi put od osnivanja, ratnim vojnim invalidima omogućeno je banjsko lečenje i rehabilitacija o trošku države zahvaljujući ministasrtvu za rad, boračka i socijalna pitanja.

Tu pogodnost iskoristilo je sedam članova udruženja u Čačku, među kojima i Dušan Bajić koji je 1991. kao redovan vojnik JNA sa nepunih 20 godina ranjen kod Zadra. Geleri od granate koja je pala u njegovoj blizini naneli su mu teške povrede, ali je Dušan preživeo. Nekoliko gelera se još uvek nalaze u Dušanovom telu pored kičme, ima problema sa levom nogom i potrebne su mu čarape za vene.

Sa ukupno 30.000 dinara invalidnidne i civilne penzije ne može da finansira lečenje i rehabilitaciju. Uprkos tome što mu i supruga radi, nema dovoljno novca za potrebe njegove četvoročlane porodice.

 

Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca grada Čačka osnovano je u martu 2010. godine i trenutno ima pedesetak članova.

Sa Skupštine Udruženja RVI izveštava Mirjana Aleksić:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=IBho_NjL8eU[/embedyt]