Počela prljava kampanja u Čačku

Čačak oblepljen nalepnicama na kojima su lideri DS-a i Dveri poistovećeni sa ustašama

Izvor: Ozonpress

Tokom prošle noći u užem centru grada bandere su izlepljene nalepnicama na kojima su lideri DS-a i Dveri Bojan Pajtić i Boško Obradović poistovećeni sa ustašama uz parolu Za izbore spremni.

12728955_841205539338572_4818050000083860815_n

Foto: Facebook

U međuvremenu, u redakciju Ozonpress-a stigle su prve reakcije iz ove dve stranke. I DS i Dveri navode da je ovo nezabeleženo ponašanje u Čačku od kada je veden višestranački sistem, navodeći da je to očigledan strah SNS-a i Nove Srbije od predstojećih izbora, ali i sednice Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak, a na kojoj bi trebalo da se raspravlja o smeni čelnika grada.

U Čačku neće proći crni džipovi

Očito je da mnogima smeta sve veći rast rejtinga Dveri kao jedine nove političke snage na srpskoj političkoj sceni. Jasno je da smetaju oni koji nikada nisu bili na vlasti, koji nisu kupili diplome i koji iza sebe nemaju afere, jer jedino oni mogu da smene one koji 25 godina lažu, kradu i varaju ovaj narod. To je posebno vidljivo u gradu Čačku gde Dveri imaju najveću podršku u čitavoj Srbiji i gde smo na korak do smene čačanske vlasti koja traje već punih 20 godina. Očito je, takođe, da će u toj kampanji protiv Dveri koje su u usponu biti korišćena sva sredstva, i da upravo oni, koji se na rečima zalažu da ne bude prljava kampanja, vode najprljaviju moguću kampanju. Lično nemam problem sa tim, javna sam ličnost, spreman na kritiku bilo koje vrste, i sve to je dobar dokaz da su Dveri na dobrom putu da na nastupajuim izborima na svim nivoima budu jedno veliko i lepo iznenađenje, rekao je lider Dveri Boško Obradović.

Počela prljava kampanja

Predsednica odborničke grupe DS-a Mirjana Milenković Talović zabrinuta je šta će se tek dešavati kada budu raspisani izbori, podsećajući da je SNS  obećala pozitivnu kampanju.
– Očekivalo se da kampanja bude negativna iako su predstavnici SNS-a obećali da će voditi isključivo pozitivnu kampanju, tako da je ovo što smo danas videli valjda odraz te pozitivne kampanje. To je nastavak svega onoga što se do sada dešavalo a to je da se bez argumenata i bez ikakvih dokaza optužuju ljudi da su lopovi, anti srbe, a danas za ustaše. Ne znam šta nas tek očekuje i na šta sve treba da budemo spremni kada se budu raspisali izbori. Ovakva politika nikada nije prolazila u Čačku i mislim da će se i SNS-u i NS ovakva kampanja obiti o glavu, rekla je odbornica Milenković-Talović.