„ZA IZBORE SPREMNI“ – ko je kriv? (VIDEO)

Svi odbacuju odgovornost za napad na Pajtića i Boška Obradovića.

Čačak je osvanuo oblepljen plakatima na kojima su lideri Demokratske stranke i Dveri Bojan Pajtić i Boško Obradović prikazani uz parolu „Za izbore spremni“, dok je u pozadini njihovih likova šahovnica.

Gradski odbori DS-a i Dveri ocenili su takve naplepnice kao „prljavu“ političku kampanju protiv njih pred lokalne izbore, a sve stranke vladajuće koalicije najoštrije su osudile i ogradile se od odgovornosti za ovaj napad.


 

Oni koji najviše govore o pozitivnoj kampanji, započeli su u Čačku najprljaviju moguću kampanju pred lokalne izbore, kažu u gradskom odboru Pokreta Dveri, čiji se lider, Boško Obradović, uz Bojana Pajtića, našao na meti napada putem spornih nalepnica sa njihovim likom na hrvatskoj „šahovnici“ uz poruku „Za izbore spremni“.

Obradović ističe da je kao javna ličnost spreman za svaku vrstu napada, kao i da je ovaj skandal samo jedan u nizu dokaza da su Dveri u Čačku sve jače.

„Kao politička ličnost podložan sam svim vrstama ismevanja, proizvki i svega onoga što je uobičajen politički folklor. Ja sam apsolutno spreman na to. Mislim da je ova vrsta prljave kampanje protiv Dveri dobar dokaz rasta rejtinga Dveri“, ocenio je Obradović i dodao da zato očekuje najprljaviju moguću kampanju i najtrašnije napade na njega i Dveri. „Da mi ne možemo da smenimo ovu vlast, nikakve nalepnice se ne bi štampale, ni lepile“, zaključio je Obradović.

I za demokrate prljava kampanja ne predstavlja nikakvo iznenađenje. No, kako kažu u Gradskom odboru DS-a, obzirom da se Bojan Pajtić i Boško Obradović, a samim tim i svi koji podržavaju njihove stranke, indirektno nazivaju „ustašama“, u slučaju „nalepnica“, ima posla za policiju:

„Sada se postavlja pitanje da li će tužilaštvo i policija uraditi svoj posao i pronaći kreatore tih letaka i one koji su ih distribuirali. Te nalepnice jednostavno šalju poruku – svi oni koji su protiv nas su ustaše, izdajnici, lopovi, anti-Srbi itd“, ocenila je predsednica odborničke grupe Demokratske stranke Mirjana Milenković Talović.

Stranke vladajuće koalicije zdušno osuđuju ovakav vid kampanje kao neprimeren i potpuno nepotreban.

Gradski odbor Nove Srbije, kao i njihovi koalicioni parneri iz redova DSS-a odlučno su se ogradili od ovakvog vida „politčkog opštenja“, kao i tvrdnji da iza svega stoje stranke u vlasti:

„U aktuelnoj vlasti učestvuje nekoliko stranaka i koalicija – radi se o skoro deset stranaka. Nemoguće je optužiti vlast da je lepila plakate. Mi nemamo budžet za tako nešto“, istakao je predsednik čačanskog DSS-a, Milan Bojović, i dodao da njegova stranka, iako se nije bavila potencijalnim krivcima ovog nemilog događaja, najoštrije osuđuje ovu vrstu kampanje.

„To je nešto što je apsolutno neprihvatljivo i time se šalje loša politička poruka građanima“, poručio je portparol Nove Srbije, Milan Draškić.

Uz podsećanje da će voditi pozitivnu kampanju, čačanski naprednjaci osudili su napad na Pajtića i Obradovića, dok je prvi čovek socijalista o aktuelnom skandalu u gradu na Moravi neobavešten: „Ovih dana su bili praznici, i jedino što sam video bili su plakati Dveri na kojima promovišu gospodina Boška Obradovića i partije i grupe građana, koje podržavaju program njihovog pokreta. Ovu drugu vrstu plakata nisam video, ne bih mogao ništa da komentarišem. Ne znam ni ko je na njima, ni kakvu poruku sadrže“, rekao je Veljko Negovanović.
Igor Trifunović, jedan od poverenika SNS za Čačak, napominje da će SNS baviti sobom i svojim programom i negira svaku vrstu odgovornosti za sporne nalepnice.„SNS sa tim plakatima nema ništa“, istakao je on.

I dok od slučaja „Za izbore spremni“ svi peru ruke, uži i širi centar Čačka ostao je oblepljen skaradnim propagandnim materijalom nepoznate političke grupacije.

Ko god stajao iza i na meti ovog napada,  činjenica je da će se neke „etikete“ za vreme i posle kampanje teško skinuti.

Pogledajte šta su za Regionalne vesti izjavili predstavnici opozicije, ali i vlasti u Čačku:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=76wbOyKZ590[/embedyt]