Dveri: Nova Srbija preuzela SNS

Odgovor Dveri Ostoji Mijailoviću: Nova Srbija preuzela SNS

Saopštenje za javnost Pokreta Dveri

Koristimo se najpre prilikom da čestitamo Novoj Srbiji preuzimanje Srpske napredne stranke u Čačku. Naime, imenovanjem Ostoje Mijailovića, najbližeg političkog i poslovnog partnera braće Ilića, za šefa Izbornog štaba SNS u našem gradu, Nova Srbija je i zvanično dobila svoju ispostavu među lokalnim naprednjacima. Do sada je te poslove za Novu Srbiju obavljao Radenko Luković, a sada mu se na najvažnijoj poziciji u izbornom procesu pridružio i čovek od najvećeg poverenja braće Ilića. Sada Nova Srbija ima jedan izborni štab u centrali svog gradskog odbora u Čačku i drugi izborni štab u centrali SNS u Čačku, koji vodi njihov čovek Ostoja Mijailović.

To je najbolja slika mehanizma kojim Nova Srbija vlada već 20 godina. Tako Veljko Vegovanović u SPS-u radi za Novu Srbiju, a sada i u najvećoj političkoj stranci u Srbiji imaju svog čoveka na ključnom mestu.
Verujemo da nema niti jednog naprednjaka u Čačku koji veruje da je Ostoja Mijailović došao u SNS zato što je naprasno shvatio da je SNS prava politička opcija i da tu nije po zadatku. Prvo što je uradio kada je došao u SNS upravo je eliminisanje i izbacivanje svih odbornika i kadrova SNS koji nisu sluge braće Ilića.
U svom najnovijem saopštenju, braneći Iliće po svaku cenu, on preti svim odbornicima koji se pojave na sutrašnjoj sednici da će to značiti da nema saradnje sa SNS na nastupajućim izborima. Njemu je očito odbrana Ilića važnija od uspeha SNS. Možda je njegova uloga upravo u tome da se SNS u Čačku rasturi i da uz pomoć SNS jedan od braće Ilića ponovo bude gradonačelnik Čačka.
Biračima u našem gradu treba da bude jasno da je glas za SNS koji predvodi Ostoja Mijailović bačen glas. Taj glas ide Velimiru Iliću i Novoj Srbiji. Zašto je SNS predala svoju stranku u Čačku Novoj Srbiji treba pitati Aleksandara Vučića i Radomira Nikolića. Ono što je sigurno, veliki broj čačanskih naprednjaka deli isto mišljenje sa Srpskim pokretom Dveri da ova vlast koja traje pune dve decenije mora da ode. Ostoja Mijailović je tu u SNS da se to ne dozvoli.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri u Čačku