Ništa od smene vlasti u Čačku – DSS nije prisustvovao sednici

DSS prelomio - nema podrške inicijativi Dveri

Odbornici DSS-a nisu prisustvovali jutrošnjoj sednici Skupštine grada, koju je sazvala opozicija. Odluku o tome doneo je sinoć Gradski odbor ove stranke uprkos ranijim najavama predsednice DSS-a, Sande Rašković Ivić, da će ova stranka podržati inicijativu Dveri za smenu vlasti u Čačku. U nastavku pročitajte saopštenje, kojim se GO DSS-a oglasio rano jutros:

Saopštenje za javnost GO DSS Čačak

Na sinoć održanoj sednici Gradskog odbora DSS u Čačku, kojoj su prisustvovali i odbornici DSS, doneta je odluka da odbornici DSS ne prisustvuju sednici Skupštine grada Čačka, zakazanoj sa ciljem smene gradskog rukovodstva.

Osnovni razlog da kao deo aktuelne vlasti uopšte razmatramo ovo pitanje, jeste naša želja da sa predizbornim koalicionim partnerom na parlamentarnom nivou, pokretom Dveri, postavimo temelje dobre saradnje za predstojeće izbore ukoliko budu raspisani.

Međutim, ovaj razlog, pao je u senku mnogih drugih koji su bili opredeljujući za naš ovakav stav. Pre svega, opozicioni blok stranaka koje su potpisale ovakvu inicijativu, u najvećem broju čine stranke sa kojima DSS nema nameru da sarađuje, kako na parlamentarnom, tako ni na lokalnom nivou. Kao drugo, DSS niti je produžena ruka Nove Srbije, niti nas je napustilo članstvo, niti ćemo biti raspušteni kao odbor ukoliko ne podržimo zahtev za smenu gradskog rukovodstva. Javne prozivke upućene odborniku DSS, gospodinu Vladanu Savićeviću, da će svojim nedolaskom pokazati da je „kupljen“ ili „ucenjen“, još jedan su u nizu razloga kojim su se članovi Gradskog odbora vodili prilikom donošenja ovakve odluke.

Odbornici i funkcioneri DSS, časno i odgovorno su obavljali svoje funkcije, dajući svoj maksimum za realizaciju aktivnosti iz svojih nadležnosti, te nemaju nikakav razlog da se iskupljuju za bilo šta. Ukoliko nismo uradili dovoljno, samo građanima smo spremni da damo pravo da to ocenjuju na predstojećim izborima.

Po našem mišljenju, sve ovo je ovoj inicijativi dalo karakteristike političke kampanje, bazirane na sukobu „Ili ći, ili mi“, u kojoj odbornici DSS ne žele da učestvuju, kao ni da se svrstavaju na bilo čiju stranu. Prevagnula je naša obaveza prema građanima Čačka i svim aktuelnim koalicionim partnerima da koalicioni sporazum sprovedemo do kraja, kao i činjenica da se nalazimo na samo dva meseca od lokalnih izbora.

Smatramo da je predizborna kampanja najbolja prilika da građanima položimo račune, jer su oni jedini koji na to imaju pravo. Pored toga, duboko smo uvereni da je neophodno da svi zajedno „spustimo loptu“, da budemo ljudi i da započnemo fer i poštenu kampanju bez ličnih uvreda i fašističkih obeležja, kao i da argumentujemo svoje predloge za rešavanje najznačajnijih pitanja za naš grad. Na taj način, skoncentrisaćemo se na polemiku o značajnim stvarima o kojima u poslednjih nekoliko dana uopšte nije bilo reči.

Sve u svemu, odbornici DSS će postupiti u skladu sa odlukom Gradskog odbora, pokazujući pri tom da smo jedinstveni i nepotkupljivi, kao i da nam je opšti interes iznad stranačkog i da ovakve okolnosti nismo iskoristili da sebi „dignemo cenu“ pred predstojeće izbore.

Izvor: Informativna služba GO DSS Čačak