Nova Srbija: Dverjanska bratija htela da stvori haos u Čačku

Reakcija Nove Srbije povodom dešavanja na današnjoj sednici Skupštine grada

Saopštenje za javnost GO Nove Srbije

 

Povodom današnjeg propalog pokušaja Boška Obradovića i njegovih saveznika da smene rukovodstvo grada Čačka, Gradski odbor Nove Srbije izdaje sledeće:

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Mesecima unazad, Boško Obradović čačansku političku javnost i građane obmanjuje kako ima parlamentarnu većinu potrebnu da u Skupštini grada izglasa nepoverenje gradskim čelnicima i zajedno sa svojim saveznicima oformi novu vlast. Došao je i taj četvrtak 18. februar 2016. godine, koji su dverjani odavno označili kao dan D, i šta se dogodilo? Pale su sve maske i uprkos svim pritiscima, pretnjama, ucenama i podmićivanjima koje su sprovodili Obradović i njegovi sledbenici, u skupštinskoj sali se pojavilo svega 34 odbornika, što je stotinama hiljada svetlosnih godina daleko od očekivanih 46.

Postavlja se pitanje: Šta je bio cilj Obradovićeve kampanje, obzirom da za dva meseca i onako predstoje redovni lokalni izbori u našem gradu? Očigledno da je namera dverjanske bratije bila da u Čačku stvore haos i tokom nekoliko meseci, koliko su mislili da će trajati njihova vlast, unište javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač grad, kao i gradske uprave, ostavljajući iza sebe pustoš i zlo, kakvo su samo oni u stanju da naprave.

Inače, odlično je što su građani Čačka u današnjem kratkotrajnom TV prenosu imali priliku da vide ,, demokratske“ metode političke borbe kojima se Obradović godinama služi i kako bi izgledalo predsedavanje gradskom Skupštinom, kada bi njome, ne daj Bože, komandovao Boško Obradović. Malo vremena je bilo potrebno Obradoviću da pokaže sav raskošni talenat za sprovođenje diktatorskih i tiranskih metoda, ali na svu sreću takvo ponašanje nikada u našem gradu neće imati većinsku podršku građana. Obradović je u kratkom vremenskom periodu u više navrata, kao presedavajući, prekršio skupštinski Poslovnik o radu i pokušao, uprkos upozorenjima sekretara Skupštine grada, da na silu uzurpira vlast. Kada je u pitanju politička doslednost i principijelnost Boška Obradovića, danas se pokazalo da je zarad vlasti spreman da sarađuje i sa onima za koje tvrdi da su deo NATO plaćenika u ovoj zemlji.
Kakvu su političku poruku građanima danas poslali Obradović i Dveri? Čak i ljudima koji površno prate politička zbivanja u gradu, sada je kristalno jasno da Dveri u Čačku nikada neće biti deo vlasti, zato što nemaju nikakav demokratski i koalicioni kapacitet, a to se vidi i iz odluke njihovog koalicionog partnera sa republočkog nivoa – DSS-a, da ni po koju cenu ne žele da marširaju u istom stroju sa Obradovićem. Ovom prilikom, Gradski odbor Nove Srbije odaje posebno poštovanje i zahvalnost čačanskom Gradskom odboru DSS-a, koji je danas odbranio svoju čast i političku doslednost, ostajući čvrsto privržen koalicionom sporazumu, ali i dokazujući da je partnerstvo sa Novom Srbijom bilo tokom svih ovih godina i daleko dubljeg karaktera od pukog političkog savezništva. Naravno, koristimo priliku da se ovim putem zahvalimo i odbornicima ostalih stranaka vladajuće koalicije, koji su ostali dosledni principima zajedničke saradnje. Takođe, upućujemo čestitke i sekretaru Skupštine grada, na visoko profesionalnom odnosu prema funkciji koju obavlja i na hrabrom držanju, uprkos neverovatnom pritisku kojem je bio izložen.

Informativna služba GrO Nove Srbije