Foto: OZonpress

„Dan D“ u Čačku, ali zamalo

Kako je propao pokušaj opozicije da smeni vlast u Čačku na sednici Skupštine grada

Zbog nedostatka kvoruma, danas nije održana sednica Skupštine Čačka na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni čelnika grada. Sednica je zakazana na inicijativu 27 obornika opozicije, a da bi bila održana bilo je potrebno prisustvo najamnje 38 od ukupno 75 odbornika. Nakon prozivke, utvrđeno je da je u skupštinskoj sali prisutno 34 odbornika.

 

Na početku vodila se burna rasprava između određenog da predsedava sednicom,  šefa odborničke grupe Dveri Boška Obradovića i sekretara Skupštine Ljubodraga Petkovića iz SPS-a o proceduri utvrđivnja kvoruma i ko je prema propisima zadužen da saopšti taj podatak.

 

Nakon žustre polemike, Obradović je na sugestiju nekoliko odbornika tražio od obezbeđenja da Petkovića udalji iz skupštinske sale i zbog toga je odredio pauzu od 10 minuta.

Nakon konsultacija, odbornici su se vratili u salu a rasprava predsedavajućeg i sekretara je nastavljena u još žustrijem tonu, pošto je Obradović primetio da za sednicu nisu pripremljeni kutija, listići i paravani, potrebni za tajno glasanje o smeni čelnika vlasti.

 

Na kraju, sekretar Skupštine je za govornicom javnom prozivkom utvrdio da je na sednicu došlo 34 odbornika i da nema kvoruma za održavanej 51. sednice Skupštine grada.

 

Sednicu na kojoj bi se raspravljalo o smeni gradonačelnika Vojislava Ilića, njegovog zamenika Radenka Lukovića i predsednika Skupštine Veljka Negovanovića zakazana je na zahtev odbornika Dveri, DS, SDS, Čačanska opcije i LDP-a. Na sednici se nisu poajvila dva odbornika grupacije SNS-a koju predvodi Bojan Drašković, četiri odbornika Tima za Čačak, bivšeg URS-a, tri odbornika DSS-a, samostalni odbornik Predrag Živković, kao ni odbornici NS, SPS-PUPS i SNS-a koje predvodi dr Slavica Dragutinović. Ovaj događaj pratile su i brojne medijske kuće među kojima i RTS i TV N1.

O atmosferi sa neuspelog pokušaja opozicije da smeni vlast u Čačku saznajte više iz priloga Mirjane Aleksić:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=TOxxJ9POmVs[/embedyt]