Reakcije na neuspeli pokušaj smene vlasti u Čačku

Kako je današnji pokušaj smene vlasti videla opozicija, a kako stranke vladajuće koailcije

Pošto je propao pokušaj da se održi sednica Skupštine o smeni čelnika grada Čačka, opozicioni odbornici su ostali u sali, a njihovi predstavnici su se obratili javnosti sa skupštinske govornice. Lider Dveri Boško Obradović je ocenio da se deset odbornika nije pojavilo na sednici iako su javno obećali da će učestvovati u njenom radu i razlog tome vidi u pretnjama i potkupljivanjima od strane aktuelne vlasti. Dr Salvica Dragutinović, šefica odborničke grupe SNS-a, odbacuje te optužbe i smatra da je pritisak upravo održavanje sednice o smeni vlasti.

 

Zahvalivši se svim odbornicima koji su došli na zakazanu sednicu o smeni vlasti, lider Dveri Boško Obradović je rekao da je izostalo prisustvo deset očekivanih odbornika i to DSS-a, Tima za Čačak (bivši URS), dva SNS i samostalnog odbornika Predraga Živkovića.

 

Iz vladajuće SNS negiraju ove teške optužbe i ističu da je aktuelna vlast voljom građana izabrana na izborima 2012. godine i da bi samo tako trebalo da bude i semnjena.

 

U DS su kažu principijelni i podržali su održavanje sedncie o smeni vlasti jer smatraju da u protekle četiri godine nisu imali dobre rezultate.

 

U SDS-u kažu da su uprkos ideološkim razlikama ispoštovali odbornike i hteli su da daju svoju ocenu vlasti, pa su građanima poručili.

 

Odbornici SNS-a, grupacije koju predvodi Bojan Drašković, smatraju da je dobro da vlast čuje kritike opozicije, a neki od njih su razočarani jer je kako kažu izostao istorijski trenutak.

 

 

Opozicija je poručila građanima da je ovo samo korak do smene vlasti u Čačku.

Sve reakcije pogledajte u prilogu Mirjane Aleksić:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rQo6Z5SqePI[/embedyt]