SPS Gornji Milanovac: Kovačević se učlanio u SPS 1998.godine

Saopštenje za javnost OO SPS Gornji MIlanovac

Saopštenje za javnost OO SPS Gornji Milanovac

Povodom izjave predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Dejana Kovačevića da je Srpska napredna stranka ušla u koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije, Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Pokretom za Opštinu Gornji Milanovac 2013. godine da bi pomogla građanima Opštine Gornji Milanovac, Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije zajedno sa koalicionim partnerima izdaje sledeće

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Kao politička grupacija koja je nosilac vlasti u Gornjem Milanovcu ovim putem želimo da upoznamo građane Opštine Gornji Milanovac sa pravom istinom i motivima ulaska SNS u vlast 2013. godine. Tokom pregovora koji su vođeni 9 meseci predstavnici Srpske napredne stranke nisu nijednog trenutka postavljali bilo kakav zahtev u pogledu planova koje bi trebalo realizovati u cilju unapređenja uslova za život i rad Gornjomilanovčana već su samo postavili sledeće zahteve odnosno zahtevali da dobiju sledeće funkcije za sebe i njihovog koalicionog partnera Novu Srbiju (tekst koji sledi preuzet je iz originalnog zahteva OOSNS u koji zainteresovani mogu izvršiti uvid u OOSPS):

– 1 člana Opštinskog veća
– Pomoćnik predsednika Opštine za finansije
– Direktora kulturnog centra
– Zamenika Direktora JP za izgradnju Opštine ukoliko se SPS složi da se to mesto predvidi novom sistematizacijom ovog JP
– ili pomoćnika direktora JP za puteve

LOKALNA SAMOUPRAVA

– Predsednik Skupštine Opštine Gornji Milanovac
– Zamenik predsednika Opštine ili zamenik predsednika SO
– 4 člana Opštinskog veća ili 3 člana plus 1 po funkciji ukoliko se dobije funkcija zamenika predsednika Opštine s tim što bi 1 mesto pripalo koalicionom partneru NS
– Pomoćnik predsednika Opštine za finansije predviđenog za koalicionog partnera NS
– Pomoćnik predsednika Opštine za poljoprivredu
– Sekretar Skupštine Opštine
– Zamenik načelnika Opštinske uprave
– Načelnika Odeljenja za mesne zajednice

JAVNA PREDUZEĆA

– Direktor preduzeća za izgradnju Opštine
– Zamenik direktora preduzeća za izgradnju Opštine koje bi pripalo NS ukoliko bi SPS pristao na novu sistematizaciju ovog JP
– Direktor kulturnog centra koje pripada NS
– Direktor dečje ustanove „Sunce“
– Direktor centra za socijalni rad
– Direktor apotekarske ustanove
– Pomoćnika direktora JP za puteve
– Zamenika Direktora Javnog preduzeća za izgradnju Opštine Gornji Milanovac

Da li se na ovaj način pomaže građanima Opštine Gornji Milanovac ili se obezbeđuje „uhlebljenje“ isključivo funkcionera Srpske napredne stranke u Gornjem Milanovcu koja se inače svakodnevno izjašnjava kao politička grupacija koja se bori za štednju u javnom sektoru i depolitizaciju javnog sektora? Neka procene sami građani.
A razgovori oko prijema u vlast su i trajali toliko dugo jer nismo želeli da udovoljimo ovakvim zahtevima Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Naprotiv, predsednik opštine Milisav Mirković ukinuo je mogućnost da članovi Opštinskog veća budu na stalnom radu, ukinuo je pomoćnike predsednika opštine kao i sve savetnike, pomoćnike i zamenike direktora javnih preduzeća i ustanova, a mesto zamenika načelnika Opštinske uprave nije popunjavano od 2011. godine, a sve u cilju što racionalnije potrošnje budžetskih sredstava. Da se Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Gornjem Milanovcu za tri godine nije ni malo promenio potvrđuje činjenica da članovi Opštinskog veća iz Srpske napredne stranke nisu podržali postavljenje načelnika Opštinske uprave sa obrazloženjem da treba sačekati izbore nakon kojih bi bio postavljen novi načelnik. Naglašavamo da izbori sa mestom načelnika Opštinske uprave nemaju nikakve veze, a dosadašnji rad kandidata koji je jedini i podneo prijavu dobio je najviše ocene od potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra državne uprave i lokalne samouprave tako da nije bilo nikakvog razloga da takva priznanja bilo ko na lokalu anulira, a posebno članovi političke stranke čiji je predsednik na čelu te iste Vlade.
Da Opštinski odbor Srpske napredne stranke odnosno predsednik Odbora Dejan Kovačević i predsednica Skupštine Jadranka Dostanić svakodnevno iznose neistine potvrđeno je poslednjim u nizu datih saopštenja za javnost. Tako su 19. februara 2016. godine ovaj odbor izdao je saopštenje da su Miroslav Milovanović, Jovica Carević i dr Dragica Topalović izrekli „besmislice, neistine i izmišljotine“ kada su upoznali javnost sa pristupnicama Socijalističkoj partiji Srbije potpisanim od strane Dejana Kovačevića, Obrada Milosavljevića i Radovina Veselinovića. Naime, tvrde da je pristupnica Dejana Kovačevića lažna jer, kako kažu, datira iz 1990. godine kada je on imao 11 godina. Tačno je da je 1990. godine imao 11 godina, ali 1998. godine kada se učlanio imao je 19 godina. Da bismo dokazali javnosti da je reč o novim lažima i obmanama, molimo Vas da objavite pristupnicu koju Vam dostavljamo uz ovo saopštenje, a na kojoj se jasno vidi kada je pristupnica potpisana od strane Dejana Kovačevića odnosno kada je on postao član Socijalističke partije Srbije. Kako je ovo saopštenje potpisano od strane Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, očigledno je da je gospodin Kovačević uspeo da obmane čitavo rukovodstvo Srpske napredne stranke u Gornjem Milanovcu da nije bio član Socojalističke partije Srbije, što naravno nije tačno.

pristupnica

Sporna pristupnica Dejana Kovačevića/Foto: arhiva OO SPS GM

Moramo građanima naše Opštine da ukažemo i na to da je Opštinskom odboru Srpske napredne stranke bitna samo fotelja, a da ih apsolutno ne zanima unapređenje uslova za život i rad naših Milanovčana. To su potvrdili upravo svojim poslednjim saopštenjem. Naime, pre samo nekoliko dana pompezno su predstavili prelazak iz SPS-a Radomira Tadića i to iz razloga što veruje Dejanu Kovačeviću da će pomoći u uređenju ambulante i otvoriti zemljoradničku zadrugu u Beršićima čiji je predsednik. E pa gospodine Tadiću, posle samo dva dana, ista ta stranka koja Vam je dala obećanje da će pomoći mesnoj zajednici na čijem ste čelu zaboravila je i ko ste i šta ste pa saopštiše da Vi kao predsednik mesne zajednice BOLjKOVCI nemate nikakve veze sa gašenjem zemljoradničke zadruge „Suvobor“. Ili su Vas možda planirali za predsednika Mesne zajednice Boljkovci? Kod njih je svašta moguće!
Inače, da i gospodin Tadić i gospodin Kovačević rade u interesu građana naše opštine onda bi morali znati da je Domu zdravlja odobren projekat, a samim tim i sredstva, za uređenje ne samo ambulante u Beršićima već i u Gojnoj Gori i Vraćevšnici i da će sa početkom građevinske sezone početi i radovi.

U Gornjem Milanovcu
19. februara 2016. godine OOSPS GORNjI MILANOVAC
PREDSEDNIK
Jovica Carević